Norge

NRK-reporter holdt andakt – Human-Etisk Forbund reagerer

NRKs nyhetsreportere nektes å bære religiøse symboler, men utenriksjournalist Tomm Kristiansen får likevel holde andakt i radioen. Underlig, synes Jens Brun-Pedersen i Human-Etisk Forbund.

NRK-journalisten Tomm Kristiansen i forbindelse med hans bok om Oslo-biskop Fridtjov Birkeli.
  • NTB

Denne uken har Kristiansen holdt morgenandakter for P1-lytterne, noe Pedersen mener at sår tvil om hans integritet, ifølge Vårt Land.

– Dette er en journalistisk fagdiskusjon hvorvidt en medarbeider i et nyhetsmedium kan opptre for å promotere kommersielle interesser, partier og livssyn, sier Brun-Pedersen, som er pressesjef i Human-Etisk Forbund. Han minner om at kanalen for tre år siden bestemte seg for å forby sine medarbeidere å bruke religiøse symboler på skjermen.

Les også

Human-Etisk Forbund får refs for religionskritikk

– De bestemte seg for at nyhetsarbeidere, når de er på jobb, ikke kan bære verken religiøse, humanistiske eller politiske symboler. Da er det litt underlig at man lar en medarbeider i samme avdeling evangelisere – gjennom sin arbeidsplass i arbeidstiden, sier han.

Les også

HEF fikk medlemshopp etter kirkens nettbaserte utmeldingstjeneste

NRKs utenrikssjef Knut Magnus Berge ser ikke at andaktene reiser noen spørsmål om Kristiansens upartiskhet. Kristiansen selv avviser også kritikken.

– Du skal være ganske mistenksom hvis du tror at det å være et troende menneske diskvalifiserer deg fra å drive journalistisk arbeid, sier han.

Les også

  1. Oslo Arbeiderparti vil flytte NRK til Tøyen

  2. Blir ikke mer troende av å gå i kirken

  3. Human-Etisk Forbund: Ateister og humanister trues, forfølges og angripes

Les mer om

  1. Livssyn
  2. Radio