Norge

NRK: 1100 skandinaver deltar i skjult pedofilinettverk

Nordmenn deler fantasier og bilder av barn på det skjulte nettforumet Scandiland.

  • Andreas Slettholm
    Andreas Slettholm
    Kommentator

Over 1100 personer fra Norge, Sverige, Danmark og andre nordiske land deltar på det nettforumet Scandiland, melder NRK.

Ifølge kanalen er Scandiland en samllingsplass for pedofile, og med kraftig anonymiseringsprogramvare snakker medlemmer om voldtekt av barn og hvorvidt man kan møtes for å danne hemmelige foreninger.

Mer enn én av fem medlemmer kan komme fra Norge, ifølge NRKs undersøkelser.

Reglene på forumet er klare på at det ikke er tillatt å dele og distribuere barnepornografi. Likevel deles det bilder av barn som ifølge NRK skjer på en seksualisert måte.

Kripos er bekymret.

— Disse arenaene på nettet er åpenbart bekymringsfulle fra politiets ståsted. Brukerne føler lav risiko og det er fokus på normalisering der de snakker om lovbruddene som felles interesser og uten noen motstand, sier politioverbetjent Emil Kofoed til kanalen.

Han frykter slik kontakt via nettforum forsterker faren for at personer med fantasier kan komme til å begå overgrep i virkeligheten.Ifølge ham er det ikke slik at aktiviteten på forumet nødvendigvis er lovlig selv om nakenbilder er forbudt.

— Etter norsk lov er all seksuell framstilling av barn under 18 år forbudt. Da går ikke grensen for om barnet er med eller uten klær, forklarer Kofoed.