Norge

Lanserer fem nye «gamlismobiler»

Doro har lansert hele fem nye modeller for eldre og andre som vil ha enkle og greie mobiltelefoner, uten alt av vanskelige funksjoner.

Frode Grytland og Kjell Reidar Mydske i Doro viste stolt frem sine nye modeller for den eldre genrasjonen mobilbrukere. Klaus Børringbo

 • Klaus Børringbo

Etter suksessen med de to foregående modellene og , som vi testet i fjor, har Doro nå virkelig bestemt seg for å ta markedet for enkelt og ektremt brukervennlige mobiltelefoner.

På den store mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona, er det lille norsk-svenske mobilselskapet på plass med sine nye modeller.

— Vi har hatt veldig god kontakt med en del brukere, og spesialistforhandlerleddene, og fått en del tilbakemeldinger som har ført til konkrete produktforbedringer, forklarer markedsdirektør i Doro, Kjell Reidar Mydske.

Sammen med salgssjef Frode Gretland viser han stolt frem de nye modellene.

Hele fem nye varianter av en helt enkel mobiltelefon med SMS-funksjon har de å vise frem.

Uten talltaster

Den aller enkleste har ikke eget tastatur en gang. HandlePlus 334gsm har kun fire forhåndsprogrammerbare taster, slik at brukeren kan ringe opp fire utvalgte familiemedlemmer eller støttefunksjoner. Prisen ut i butikk ligger på om lag 1200 kroner.

I tillegg til store og tydelige knapper for å starte og avslutte samtaler, har den en tastelåsknapp og en SOS-alarknapp.

Trygghet med alarm

Alarmfunksjonen har alle de nye Doro-telefonene. Her kan man legge inn nummer til familie og pårørende, som kan ringes opp om brukeren skulle fall, bli syk eller på annen måte trenge hjelp, uten å være i stand til å finne frem riiktig nummer og ringe på vanlig måte.

I tillegg til at det settes opp en samtale til de valgte alarmnumrene, kan det også sendes en SMS til en utvalgt mobil.

— Dette er ment som en sikkerhet for brukeren, men må ikke forveksles med en ren trygghetsalarm, understreker Mydske.

Flere varianter

PhoneEasy 338gsm har store tydelige talltaster, et stort lettlest display og tre programmerbare direkteknapper.

PhoneEasy 343gsm har fargeskjerm, store tydelige taster og vekkerklokke.

PhoneEasy 345gsm har også fargeskjerm og de samme store tastene som søstermodellene. I tillegg har den mulighet for å koble til en trådløs øreplugg via Bluetooth.

Den siste av de nye modellene heter PhoneEasy 410gsm, og er en foldetelefon. Den har også fargeskjerm, ganske store g tydelige taster og Bluetooth-mulighet. I tillegg har den mulighet for å ta i mot MMS.

— Vi tror det kan være fint for et eldre menneske å kunne motta bilder fra av eller fra barnebarna, sier Gretland i Doro.

Denne modellen har også enkle tilleggsfunksjoner, som kalkulator, FM-radio og et enkelt og morsomt spill. Denne siste modellen er spesielt godt egent for bruk av folk med høreapparater. - Den er skjermet med såkalt T4-skjerming, men de andre er T3-klassifisert forklarer Doro-folkene. Prisene ligger i området fra 1100 for den enkleste modellen, til 1600 for foldetelefonen. Alle de nye og enkle telefonene fra Doro vil være tilgjengelige i de vanlige elektronikk- og mobilkjedenes butikker i løpet av våren, også i spesialbutikker med hjelpemidler for funksjonshemmede og eldre.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. DIGITAL

  Test av Apple Watch LTE: Omsider fri fra mobilen!

 2. VERDEN

  Apple lanserer tre nye telefoner

 3. FAMILIE OG OPPVEKST

  Truls (9) har ikke mobil. Foreldrene mener telefoner skaper klasseskille blant barna.

 4. DIGITAL

  Nokia-klassiker kan gjøre comeback

 5. BIL

  Rapport om mobilbruk i bil: – Som å kjøre med bind for øynene

 6. NORGE

  Ny betalingsløsning lanseres i Norge