- Savner en unnskyldning

Kohinoor Nordberg tviler på forsoning med ambulansesjåfør som forlot samboeren Ali Farah hardt skadet i Sofienbergparken.

Ali Farah (ikke på bildet) ble slått ned i Sofienbergparken i fjor sommer. Her kjører ambulansen fra stedet uten Farah.
  • Hans Marius Tonstad

Les også:

Les også

- Jeg har aldri hatt rasistiske tanker eller holdninger

Kronikk:

Les også

Hva som skjedde i Sofienbergparken

Erik Schjenken, den ene av ambulansesjåførene som kjørte fra Ali Farah i Sofienbergparken i fjor sommer, innrømmer i et

i dagens utgave av Aftenposten at han og hans kollega gjorde en feil da de forlot Farah. Kohinoor Nordberg sier til Aftenposten.no at hun godt kan forstå at man i en slik jobb kan gjøre feil. — Men det er noe annet når man slenger "dritt" til en som ligger hardt skadet på bakken, sier hun til Aftenposten.no.

For sent

Hun savner en unnskyldning og har liten tro på at de skal komme frem til en enighet med ambulansesjåføren. - Hvis han hadde kommet på sine knær og virkelig bedt om unnskyldning, og sagt at han nå skjønner hva han har stelt i stand og hvilke signaler dette gir til folk, da kunne det vært klart for en dialog. Det nytter ikke å komme åtte og en halv måned etterpå å begynne å fortelle meg hva jeg skal gjøre og ikke skal gjøre, sier Nordberg. I debattinnlegget skriver Schjenken at Nordberg og Farah bidrar til å skape uttrygghet blant den delen av befolkningen som er nødt til å be om hjelp fra ambulansetjenesten. Dette mener Nordberg faller på sin egen urimelighet. - Det er jo han som bidrar til å skape uttrygghet. Jeg har ikke en posisjon som ham. Det er ikke jeg som skal komme og hjelpe. Derimot tror jeg folk blir veldig bekymret når de hører om folk som ham, sier Nordberg Hennes og samboerens oppfatning av det som skjedde i Sofienbergparken er svært forskjellig fra den som ambulansesjåføren presenterer i debattinnlegget.

Spesialenheten

Spesialenheten for politisaker har denne saken under etterforskning etter at Nordberg og Farah anmeldte de to ambulansesjåførene for grov uforstand i tjenesten. Det er ennå ikke klart om det blir reist siktelse og dermed rettssak mot ambulansesjåførene. Statens helsetilsyn

Les også

Ambulansefolkene slipper med advarsel

i februar med at behandlingen Ali Farah fikk av ambulansepersonellet i Sofienbergparken var «uforsvarlig og ikke i tråd med kravene om omsorgsfull hjelp». Men til tross for bruddene på helsepersonelloven, fikk de to aktuelle ambulansefolkene beholde sine autorisasjoner. Begge slapp med advarsler. I mars konkluderte Likestillings— og diskrimineringsombudets etter en helhetsvurdering at Ali Farah ble diskriminert av ambulansepersonellet.