Norge

Oslofjordtunnelen gjenåpnes tidligst tirsdag etter brann i semitrailer

Oslofjordtunnelen forblir stengt etter en brann i en semitrailer. Vurdering om eventuell åpning av tunnelen blir tidligst tatt tirsdag.

Det brant i en lastebil i Oslofjordtunnelen mandag formiddag.
  • NTB
Den brennende lastebilen sto like ved tunnelåpningen på Drøbak-siden i Oslofjordtunnelen.
Det brant mandag morgen i en lastebil i Oslofjordtunnelen.

Mandag morgen kom det meldinger om en semitrailer som sto i brann i Oslofjordtunnelen. Nødetatene rykket ut til begge ender av tunnelen.

Ifølge politiet kom semitraileren fra Hurum-siden av tunnelen og begynte å brenne omtrent 50 meter innenfor tunnelåpningen på Drøbak-siden. Politiet sa til NTB at det var stor røykutvikling på stedet.

Klokken 08.46 meldte Vegtrafikksentralen at brannen var slukket. Det er ikke meldt om noen skadde etter brannen, og ingen av tilfluktsrommene inne i tunnelen skal ha blitt tatt i bruk.

I en oppdatering klokken 12.20 mandag skriver Vegtrafikksentralen at det skal gjøres inspeksjoner av skade i tunnelen natt til tirsdag. En vurdering om åpning av tunnelen vil tidligst bli gjort tirsdag.

Også Vassumtunnelen og Frogntunnelen i retning Drammen er stengt.

Ifølge politiet vil det ta tid med berging av lastebilen, og det er noen gjenstående åstedsundersøkelser. Også tunnelveggene har vært utsatt for varme, og det må undersøkes om det er skade på disse.

Les mer om

  1. Oslofjordtunnelen
  2. Samferdsel
  3. Tunnel
  4. Brann