Regjeringen møtte demonstrantene

Statssekretær i Utenriksdepartementet, Raymond Johansen, er kritisk til at Regjeringen får mer av skylden enn LTTE, også kjent som Tamiltigrene.

Statssekretær Raymond Johansen var omgitt av pressefolk da han møtte opp for å snakke med demonstrerende tamiler i regjeringskvartalet i Oslo onsdag ettermiddag.
  • Peder Ottosen

Onsdag ettermiddag møtte Raymond Johansen, statssekretær i Utenriksdepartementet, demonstrantene utenfor statsministerens kontor.

— De legger mer skyld på den norske regjeringen enn LTTE, og det går ikke an, sa Johansen etter demonstrasjonen.

— Vi er opptatt av å finne en løsning, men den bør komme uavhengig av en slik demonstrasjon i Norge, sa han.

Demonstrantene har satt krav om at norske myndigheter må foreta seg noe. Dersom Erik Solheim ikke tar initiativ til et internasjonalt krisemøte innen klokken 15 onsdag, vil tamiliene iverksette ulovlige aksjoner, skriver VG Nett.

Etter omkring en halvtimes diskusjon forlot statssekretæren i UD området. Demonstrantene var imidlertid ikke fornøyde, og fortsatte å rope slagord.

Enkelte løp også ut i gatene i Akersgata for å stoppe trafikken. Politi og andre demonstranter fikk dem imidlertid raskt tilbake på plassen foran statsministerens kontor i hovedstaden, skriver VG Nett.

Kom ned fra påskefjellet

— Norge må ta initiativ til et hastemøte med USA, Japan og EU, slik at det kan bli en umiddelbar våpenhvile på Sri Lanka. Vi sitter her til vi får dette kravet innfridd, sier en av demonstrantene, 18 år gamle Arunthan Perinpasivam fra Drammen, til NTB.

Som et resultat av disse kravene har nå statssekretær i Utenriksdepartementet, Raymond Johansen, kommet ned fra påskefjellet for å møte tamilene.

- Han står nå utenfor regjeringsbygget og snakker med representanter for det tamilske miljøet i Norge, opplyser Christian Hansson, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, til Aftenposten.no.

Kvinne besvimte

Et hundretalls demonstranter trosser regnet og det sure været i hovedstaden, og holder stand utenfor Statsministerens kontor. Om lag 20 av de tamilske aktivistene har innledet sultestreik, i protest mot det de oppfatter som en handlingslammet norsk regjering.

En kvinne besvimte onsdag ettermiddag og ble fraktet fra stedet med sykebil.