Doblet SMS-prisen

NetCom har mer enn doblet prisen på SMS til utlandet.

Les også:


SMS-prisene har som vane å gå ned, men nå har Norges nest største mobiloperatør, Netcom, gått mot strømmen og satt opp prisen for SMS. Prisøkningen gjelder SMS og MMS fra Norge til utlandet. Prisendringen ble annonsert på nettsidene til Netcom i mars, og innført i april. En meget stillfaren prisøkning, med andre ord.

Tidligere betalte Netcom-kundene det samme for SMS til utlandet som for vanlig SMS innenlands — fra 59 til 69 øre, avhengig av abonnement.

Men nå er prisene mer enn doblet. 1,2 millioner Netcom-kunder må nå ut med 1,50 kroner for en tekstmelding til utlandet som privatkunde og 1,20 kroner som bedriftskunde. For MMS er prisene henholdsvis 5 og 4 kroner.

Tapte penger

" Økningen er blant annet et resultat av høyere kostpris fra utenlandske operatører på SMS og MMS ", begrunner Netcom på sine hjemmesider.

— Det skyldes rett og slett at vi har betalt så mye til de utenlandske operatørene for å kommunisere på deres nett, at vi de siste årene faktisk har tapt penger på disse områdene, forklarer kommunikasjonsrådgiver i Netcom, Øyvind Vederhus.

Prissjokk på opplysningen

— Vi har nå justert prisene for å tilpasse oss markedet, sier Vederhus, og innrømmer at de har tilpasset seg de norske prisene spesielt.

SMS- og MMS-økningen gjør at Netcom og Telenor nå har nøyaktig like priser på SMS og MMS til utlandet.

Er det mange som sender SMS til utlandet?

— Det er ikke der den største trafikken går, men i sommermånedene er det jo ofte aktuelt, sier Vederhus.

Ikke bare opp

Prisen på SMS fra utlandet har heldigvis Netcom valgt å sette ned. Det skjedde i sammenheng med en endring av roamingprisene – prisene for mobiltjenester fra utlandet som også Telenor endret på i april. Prisendringene hos begge selskaper gjør det generelt billigere å ringe og sende SMS fra utlandet.

Telenor innrømmer prisrot