Nytt resultatløst søk etter Orderud-våpen

Store mengder ammunisjon uten relevans for saken ble utbyttet da dykkere for andre gang i vinter søkte etter drapsvåpen fra Orderud-saken under Storseisundet bru i Møre og Romsdal søndag.

Ekteparet Orderud ble intervjuet av RedaksjonEN. Fremdeles ønsker ekteparet å bevise at de ikke er skyldige i drapene på Per Orderuds foreldre og storesøster.

Les også:

Privatetterforsker Tore Sandberg sier til Tidens Kravs nettutgave at han ikke gir opp å finne noe under brua på Atlanterhavsveien, selv om dykkerne han har leid inn etter konkrete tips, nå har to resultatløse forsøk bak seg.

Stri strøm gjør jobben vanskelig for dykkerne, men denne gangen fant de store mengder ammunisjon i sprekker i bunnen. Det får Sandberg til å tro at også våpenet kan ha blitt kastet fra brua og ligge i en slik sprekk.

Sandberg er engasjert av ekteparet Per og Veronica Orderud og arbeider med å utarbeide krav om gjenopptakelse. Ekteparet ble i 2002 begge dømt til 21 års fengsel for medvirkning til overlagt drap på Kristian og Marie Orderud og datteren Anne Orderud Paust, som ble skutt i kårboligen på Orderud gård i pinsen 1999.

Veronicas søster, Kristin Kirkemo, ble dømt til 16 års fengsel og Lars Grønnerød ble dømt til 18 års fengsel for medvirkning til overlagt drap.