Uværet vil fortsette å stenge veier over hele landet 

Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt eller har kolonnekjøring på grunn av uvær. Også Nord-Norge og togtrafikken rammes, og uværet er ikke over.

Riksvei 7 over Hardangervidda er fortsatt stengt på grunn av uvær, men det jobbes med å få åpnet strekningen for kolonnekjøring i løpet av dagen. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix

Uværet som onsdag stengte flere fjelloverganger i Sør-Norge sørger for stengte veier også torsdag. Også Nord-Norge er rammet.

Ifølge Meteorologisk institutt vil vinden roe seg mot ettermiddagen, men gå opp i styrke igjen mot kvelden, noe som kan bety at strekninger som nå er åpne kan bli stengt igjen, eller at kolonnekjøring innføres på flere veier.

Både riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 13 over Vikafjellet er stengt, melder Statens vegvesen. Også fylkesvei 53 Tyin – Årdal ble stengt torsdag formiddag.

Vikafjellet vil være stengt inntil videre og åpner ikke torsdag på grunn av uværet og rasfare, mens det er håp for Hardangervidda.

Kolonnekjøring

– På Hardangervidda holder de på å finne veibanen igjen. Det er en god del å frese ut på den strekningen. Det er mulig det blir åpnet for kolonnekjøring utpå dagen, sier trafikkoperatør Kjetil Larsen ved Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende.

På E134 over Haukelifjell er det kolonnekjøring mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane bom, og på fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er det også kolonnekjøring torsdag morgen etter at veistrekningen har vært stengt tidligere.

E16 over Filefjell og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er åpen for fri ferdsel, men det kan bli innført kolonnekjøring over Hemsedal på kot varsel.

Stopper togtrafikk

Også i Nord-Norge melder Vegvesenet om stengte veier og kolonnekjøring på grunn av uvær.

E6 over Sennalandet i Finnmark er stengt på grunn av snøras og blir tidligst åpnet i kveld. Ny vurdering skal foretas kl. 18. Også E69 Skarsvåg – Nordkapp er stengt, mens det er kolonnekjøring over E6 Hatter.

E6 Kvænangsfjellet i Troms er åpnet igjen etter å ha vært stengt, men kun for kolonnekjøring. Også E10 over Bjørnfjell på grensen mellom Sverige og Norge i Nordland er åpnet, også der med kolonnekjøring.

Ved Bjørnfjell er også persontogtrafikken med SJs tog innstilt over Ofotbanen, som går fra Kiruna i Sverige og til Narvik. Både togene på norsk og svensk side av grensen er innstilt, skriver Fremover.

(©NTB)