Norge

Ambulansen oppttat, brannvesenet måtte kjøre skadd person

Brannvesenet i Vesterålen reagerer etter at de måtte kjøre en person som ble skadd i en brann fra brannstedet, fordi ambulansen var opptatt. 

  • NTB

– Jeg har aldri opplevd noe slikt. Her er det tydelig at beredskapen ikke er god nok. Det er bare spørsmål om tid før det skjer igjen, sier Jan Roar Johannessen i Sortland brannvesen i Nordland til Vesterålen Online.

Hendelsen skjedde i Sigerfjord fredag kveld. En person hadde kommet seg ut av det brennende huset, og vedkommende hadde sot i ansiktet og brente klær.

Brannvesenet mente personen trengte øyeblikkelig medisinsk hjelp, men ambulansen var på Sortland, opptatt i et annet oppdrag. Brannvesenet fikk beskjed om å kjøre en ambulanse fra Hadsel i møte.

– Da spurte de om vi hadde gitt ham oksygen, men vi har ikke noe slikt utstyr, forteller brannmannskapene som var med. De spør nå hva som ville skjedd om pasienten hadde blitt akutt dårligere på turen.

– Dette var et spørsmål om tid. Spørsmålet var hvor alvorlig hendelsen skulle bli, sier Rune Kvannli, som også jobber i brannvesenet.

Tilstanden til den brannskadde er ikke kjent. Vedkommende er kjørt til Nordlandssykehuset. (NTB)

Les mer om

  1. Hadsel
  2. Sortland