Norge

Mann siktet for drap på kona i Stavanger

En mann i 30-årene er siktet for drap på sin kone i Stavanger. Kvinnen ble natt til tirsdag fraktet hardt skadd til sykehus, men døde senere av skadene.

En mann i 30-årene er siktet for drap på sin kone i Stavanger. Kvinnen døde på sykehus natt til tirsdag.
  • NTB

Politiet fikk melding klokken 3.17 natt til tirsdag om at en kvinne var hardt skadd i en leilighet på Boganes. Ambulanse kom først til på stedet, og kvinnen ble deretter fraktet til Stavanger universitetssjukehus, der hun senere døde av skadene.

– Vi driver nå teknisk og taktisk etterforskning for å avklare hva som har skjedd. Vi holder alle muligheter åpne, opplyser påtaleansvarlig jurist, Erik W. Rand, i Sørvest politidistrikt.

Han opplyser at kvinnens ektemann, som også er i 30-årene, er pågrepet.

– Ettersom kvinnen er død under mistenkelige omstendigheter, gjelder siktelsen drap eller medvirkning til dette. Det gjenstår atskillig etterforskning i saken, sier han.

Trebarnsmor

Det var ambulansepersonell som tilkalte politiet natt til tirsdag. De drev da livreddende førstehjelp på kvinnen. Kvinnens mann var i leiligheten og ble tatt med til politistasjonen for avhør og videre oppfølging, skriver Stavanger Aftenblad.

Rand ønsker ikke å gå nærmere inn på hva de mener med at kvinnen døde under mistenkelige omstendigheter, men sier det er skjellig grunn til å mistenke ektefellen.

Kvinnen etterlater seg tre barn i spedbarn-, barnehage- og skolealder. De blir nå tatt hånd om av kommunens helseteam og nær familie.

Kripos

I etterforskningen har politiet i Stavanger fått bistand fra Kripos. Politiet ønsker ikke å opplyse om de har funnet et eventuelt drapsvåpen eller hva slags bevis som er sikret. Et stort etterforskningsteam jobber med saken.

Den siktede mannen framstilles trolig for varetektsfengsling torsdag formiddag, dersom politiet vurderer det som nødvendig.

– Pågripelsesgrunnlaget er fare for forspillelse av bevis, og det er i så fall det vi vil anføre overfor retten når det gjelder fengsling. Vi står foran en omfattende etterforskning der mye er ubesvart, sier Rand.