Norge

Fant død kvinne i leilighet etter trafikkulykke. Siktede blir varetektsfengslet i fire uker.

Den drapssiktede mannen som ble pågrepet etter en trafikkulykke i Lier blir fengslet i fire uker.

To biler frontkolliderte i Lier. Det førte til at politiet senere fant en død kvinne i Bærum.
  • Andreas Bakke Foss
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Mannen får brev– og besøksforbud under fengslingsperioden. Han får også medieforbud i deler av den.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan siktede stiller seg til siktelsen.

Politiet vil fortsatt ikke si hvor gamle de involverte i saken er. Både offeret og den siktede er norske statsborgere. Politiet sier de har «svært lite kjennskap» til de begge.

– Arbeidet med å skaffe sikker identifikasjon pågår. Inntil det er hundre prosent kartlagt vil vi ikke bekrefte hvem det er, sier Aasheim.

«Har en formening om hvem avdøde er»

Politiadvokat Anne Marie Hustad sier til Aftenposten at politiet har begynt avhøret av den siktede.

– Vi har påbegynt et avhør i dag. Tatt et innledende avhør på sykehuset, der han fortsatt befinner seg. Han forklarer seg for politiet, men jeg kan ikke kommentere innholdet i forklaringen.

Hustad sier at politiet ikke har rukket å spørre den siktede mannen om straffskyld ennå. Hun vil heller ikke kommentere hvordan den siktede har fremstått i avhørene med politiet, utover at han har ønsket å forklare seg.

– Hva kan dere si om den avdøde og relasjonen mellom siktede og avdøde?

– Jeg kan ikke si så mye om det. Foreløpig har vi ikke sikker id på avdøde. Det jobber vi med, men ønsker ikke å gå nærmere inn på det før vi har det avklart, sier Hustad.

– Vi har en formening om hvem avdøde er og at det er en nær relasjon mellom dem, legger hun til.

Hustad vil ikke kommentere hva politiet vet om hendelsesforløpet mandag kveld, eller hvorfor den siktede kjørte bil. Politiet vil heller ikke si noe om funn av et eventuelt drapsvåpen.

– Det er sentralt i etterforskningen å undersøke eventuelle gjenstander eller våpen, men jeg ikke kommentere eventuelle beslag.

Det har ikke lykkes Aftenposten å komme i kontakt med den siktedes forsvarer, Marianne Darre-Næss.

Tok seg inn i leilighet

Klokken 23.30 mandag fikk Sørøst politidistrikt melding om en front mot front-ulykke på Tranby i Lier. To personer var involvert. Den ene føreren ble kritisk skadet og ble fraktet med luftambulanse til Oslo universitetssykehus.

Politiet på stedet syntes det var noe ved den ulykken som var merkelig. De kontaktet sine kolleger i Oslo. På bakgrunn av de opplysningene tok politiet i Oslo seg inn i en leilighet på Bekkestua i Bærum.

Da de kom til stedet, fant de en død kvinne. Det ble raskt slått drapsalarm. En mann er pågrepet og siktet i saken.

Den siktede mannen, som er i voksen alder, var involvert i ulykken. Hverken politiet eller forsvareren vil si om det var han som ble kritisk skadet i ulykken. Han har imidlertid fått medisinsk behandling tirsdag.

Forsvarer Marianne Darre-Næss hadde en kort samtale med sin klient i går. Hun sier han ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

Vet hvem kvinnen er

Den avdøde kvinnen var voksen. Politiet har ikke gått ut med konkret alder. Politiet sier til Aftenposten at de jobber ut fra at de vet hvem den avdøde kvinnen er.

– Det vi kan si, er at det er en nær relasjon mellom kvinnen og den siktede, sa Aasheim tirsdag.

Politiet har så langt ikke sagt noe om hvordan de mener kvinnen ble drept eller om det er beslaglagt et eventuelt drapsvåpen. Politiet vet heller ikke helt sikkert når kvinnen skal ha blitt drept.

Les mer om

  1. Krim
  2. Oslo
  3. Drap