Norge

Greta Thunbergs dobbeltgjenger fra 1800-tallet tar av på Twitter

Greta Thunbergs gullgravende dobbeltgjenger fra 1898 vekker oppsikt.

Denne dobbeltgjengeren til Greta Thunberg fra 1898 skaper stor begeistring på Twitter. Foto: University of Washington Libraries special collection

  • Wenche Fuglehaug Fallsen
    Journalist

Bildet, som er hentet fra arkivet til University of Washington og skal være fra 1898, får flere til å spøke om at Grete Thunberg er en «tidsreisende som er sendt fra fortiden for å redde oss og verden.»

Bildet viser tre barn ved en gullgruve ved Yukon- territoriet som ligger helt nordvest i Canada. Men barnet til venstre på bildet, en jente, viser seg å være prikk lik den svenske klimaaktivisten.

Bildet får flere til å måpe, men også trekke på smilebåndet på Twitter. Noen undrer seg om hun faktisk er forut for sin tid og har levd før.

Flere aviser og CNN har kastet seg over historien. Den slående likheten med Thunberg gjør at folk på twitter også stiller seg spørsmål om bildet kan være redigert. Aftenposten har ikke funnet noen indikasjoner på at det skal være tilfellet.

Thunberg selv befinner seg for tiden i en katamaran på vei over Atlanteren til klimatoppmøtet i Lisboa, og har ikke kommentert dobbeltgjengeren sin.

Les mer om

  1. Greta Thunberg
  2. Klima