Norge

Siv Jensen: Snikislamering å ikke håndhilse på kronprinsen

Frp-leder Siv Jensen mener det er snikislamisering når nordmenn nekter å håndhilse på personer av det motsatte kjønn.

kronprins Haakon forsøker å håndhilse på Zeliha Acar, styremedlem og ungdomskoordinator i Islamsk Råd, under sitt besøke i Al-Noor-moskeen i Bærum. Nå sier Frp-leder Siv Jensen at episoden er et eksempel på snikislamisering. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB

Frp-lederen trekker frem episoden for snaut to uker siden, da kvinner i den terrorrammede Al-Noor-moskeen i Bærum ikke tok imot hånden til kronprins Haakon som strakk den frem for å hilse. I forrige uke skjedde det samme da leder Anniken Huitfeldt (Ap) i Stortingets utenrikskomité strakk frem hånden for å hilse på Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif.

– At en representant for et islamistisk prestestyre ter seg slik på besøk er én sak. Problemet er større når nordmenn nekter å håndhilse på det motsatte kjønn, skriver Jensen i en kronikk med tittelen «Dette er snikislamisering» i VG mandag.

– I Norge hilser menn og kvinner på hverandre, punktum. Å forsøke å skape aksept for å ikke håndhilse på kvinner i Norge er ikke å vise forståelse, det er likestilling i revers. Det er dette som er essensen når jeg har snakket om snikislamisering. At vi indirekte eller direkte tilpasser oss uskikker og religiøse særkrav i forståelsens navn, skriver hun.

At hun tar opp igjen begreps- og ordbruken fra 2009, har ikke noe med at det er én uke igjen til valget og at Frp blør på meningsmålingene, fremholder Fremskrittsparti-lederen overfor VG : – Dette er ikke å dra et kort. Det er en samfunnsdebatt som går, og hvor Frp og jeg har klare svar.

 1. Les også

  Kan Ola og Kaveh Nordmann være hvem de vil? | Thorgeir Kolshus

 2. Les også

  Diktaturet med det milde ansiktet | Therese Sollien

Les mer om

 1. Striden mellom Venstre og Frp
 2. Siv Jensen
 3. VG

Striden mellom Venstre og Frp

 1. POLITIKK

  Amundsen vil kaste Raja som Stortingets visepresident

 2. KULTUR

  Abid Raja anklages i kommentarfeltene for å være muslimsk «muldvarp»

 3. POLITIKK

  Raja har ikke svekket sin stilling. Det mener flere som ønsker ham som ny Venstre-leder.

 4. POLITIKK

  – At jeg skriver den kronikken, det er ikke fordi jeg posisjonerer meg som leder

 5. POLITIKK

  Raja-saken på 1–2–3

 6. DEBATT

  Abid Raja mener at vi driver med brun propaganda. Med hat mot andre mennesker. Det er nok nå!