Norge

670.000 har lastet ned førerkort-appen

Statens vegvesen opplever stor interesse for sitt digitale førerkort. I løpet av det første døgnet har 670.000 brukere lastet ned den nye appen for lappen.

Ny app for lapp: Nå får du førerkortet ditt som egen app fra Statens vegvesen enten du er på Iphone eller Android-telefon. Nesten 700.000 har lastet ned appen siden lanseringen mandag. Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix

 • NTB

– Vi visste at dette kom til å bli populært, men interessen og trafikken overgår det meste. Vi er glade for at folk setter pris på tjenesten, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Den eldste brukeren av tjenesten er 95 år. Det er totalt 10 personer over 90 år som har lastet ned appen, ifølge Veivesenet.

2,2 millioner førerkort-innehavere kan bruke det nye digitale førerkortet. Noen får ikke tatt i bruk appen fordi at det ikke ligger et digitalt bilde i Vegvesenets system.

Les også

Ungdommer stjal Tesla: Observert på Ring 3 i nesten 200 km/t

Flere land utvikler digitale førerkort, men Norge er trolig det første land i Europa som ruller ut løsningen i full skala, opplyser Statens vegvesen.

– Vi ønsker å gjøre det enklere for folk å bruke Vegvesenets tjenester. Vi har selvbrukertjenester og digitale tjenester innen mange områder. Nå også på førerkort, sier Dreyer.

Det digitale førerkortet er gyldig dokumentasjon på dine førerrettigheter. Du trenger ikke å ha med plastkortet i tillegg. Det digitale førerkortet er foreløpig bare gyldig i Norge og som legitimasjon dersom du blir stoppet i trafikkontroll.

Digitalt førerkort kan bare benyttes på én telefon om gangen. For Iphone må du ha IOS-versjon 9.0 eller nyere, mens Android-brukere må ha versjon 6.0 eller nyere.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Førerkort
 2. Statens vegvesen

Relevante artikler

 1. NORGE

  Over 300.000 har lastet ned førerkort på mobilen

 2. NORGE

  Nytt verktøy kan være gjennombruddet i kampen mot ulovlig tungtransport

 3. NORGE

  Veivesenet ringes ned av bekymrede bilister

 4. POLITIKK

  TV 2: Rapport viser at ansatt i Veivesenet manipulerte minst 50 ulykkesrapporter

 5. KRONIKK

  Norge kan risikere å bli et slags hackerparadis. Det haster med ny etterretningslov.

 6. NORGE

  Her overstyres bilen til å kjøre utslippsfritt i sentrum