Norge

Evakuerte i Enebakk får ikke flytte hjem før tidligst mandag formiddag

De ni personene som er evakuert, får ikke flytte hjem igjen før tidligst mandag formiddag. Seks av 40 busser er hentet ut.

Raset i Enebakk førte til at en rekke busser ble stående innesperret. Seks busser er nå hentet ut og vil mandag bli brukt til skoletransport.
  • Hilde Bjørhovde
    Journalist
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Raset førte til at en rekke Vy-busser i en bussgarasje ble innestengt. Flere bussruter har derfor blitt innstilt i helgen, og mandagens busstrafikk blir begrenset.

Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy sier at seks av totalt 40 busser ble hentet ut søndag, og at disse vil bli prioritert til skoletransport.

– Vi har fått låne noen beredskapsbusser fra Ruter og kommer mandag til å kjøre halvtimes ruter på linjene 350 og 550 mellom Enebakk -Lillestrøm og Enebakk-Oslo, sier han. og sier de ikke vet hvor raskt normal trafikk kan gjenopprettes.

Han sier at det blir geologiske vurderinger om hva som er trygt, og at det er opp til politiet og kommunen hvor raskt de øvrige bussene kan hentes ut.

– Ferdselsforbud

Geologer og teknikere fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) jobbet søndag med borerigg og tok prøver av grunnforholdene på rasstedet der det rundt 150 meter brede raset gikk natt til lørdag.

– Når det gjelder beboerne som er evakuert fra sine boliger, opprettholdes evakueringen i første omgang frem til en ny vurdering gjøres mandag formiddag, opplyser Enebakk kommune.

Kommunen opplyser at det vil bli gjennomført ytterligere grunnundersøkelser mandag og senere i uken. Ingen personer ble skadet, og det er heller ikke meldt om skader på bygninger.

  • Les også: Beboere evakuert etter jordras
Raset i Enebakk førte til at en rekke busser ble stående innesperret. Seks busser er nå hentet ut og vil mandag bli brukt til skoletransport.

Deler av fylkesvei 120 ble sperret av som følge av raset. Dette skapte store trafikale utfordringer for folk i området, som måtte kjøre en halvannen times omvei via Oslo.

Søndag ettermiddag opplyste Statens vegvesen at veien var åpnet for trafikk igjen.

– Det er fremdeles ferdselsforbud på begge sider av fylkesveien i nærheten av raset, og NGI og Enebakk kommune anmoder publikum på det sterkeste om å holde seg unna dette området, opplyser kommunen.

Les mer om

  1. Enebakk
  2. Ras
  3. Buss
  4. Oslo