Norge

Politiet om mulige Hagen-kidnappere: – Betydelig voldskapasitet

Politiet omtaler de mulige kidnapperne bak Anne-Elisabeth Hagens forsvinning som kriminelle med betydelig voldskapasitet, skriver VG.

Denne helgen er det fem måneder siden den 69 år gamle kvinnen forsvant fra hjemmet sitt i Lørenskog. Foto: Jan T. Espedal/politiet

  • NTB

«Slik saken fremstår per nå har vi all grunn til å tro at vi står overfor kriminelle med en betydelig voldskapasitet og gjennomføringskapasitet», skriver politiadvokat Andreas Lund i Øst politidistrikt i en uttalelse.

VG har fått tilgang til uttalelsen etter en begjæring om innsyn i dokumenter som er relevante for saken. Uttalelsen er datert 5. mars.

Politiinspektør Tommy Brøske under en orientering om den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Lund, som skal være en sentral del av etterforskningsledelsen i saken, ønsker ikke å kommentere uttalelsen nærmere, men bekrefter at innholdet fortsatt er gjeldende. I det samme dokumentet skriver han at «det er en løpende vurdering av trusselnivået mot medlemmene av familien Hagen».

  • LES OGSÅ: Politiet lette etter antatte kidnappere blant leserne av Dagens Næringsliv

Denne helgen er det fem måneder siden den 69 år gamle kvinnen forsvant fra hjemmet sitt i Lørenskog kommune utenfor Oslo.

Politiets hovedteori er at kvinnen ble bortført fra huset denne dagen. Politiet har bekreftet at det har kommet trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta i bortføringssaken. Det har imidlertid ikke kommet noen bevis på at Hagen er i live.

Les mer om

  1. Forsvinningssaken på Lørenskog
  2. Krim
  3. Anne-Elisabeth Hagen