Norge

Siktet mann i Lørenskog-saken fremstilles ikke for varetekt lørdag

Tom Hagen ble fredag sluppet fra varetekt, etter at Høyesterett ikke ga politiet medhold i anken. Her blir han kjørt ut av Oslo fengsel i bilen til sin forsvarer Svein Holden.

32-åringen som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen, blir ikke fremstilt varetektsfengsling lørdag.

  • NTB

Det opplyser mannens forsvarer, advokat Dag Svensson, til NTB lørdag morgen.

«Det blir ikke fengslingsmøte i dag, men et avhør», skriver han i en SMS.

Den siktede mannen ble pågrepet i Oslo sent torsdag kveld. Hans forsvarer har tidligere bekreftet at hans klient har en form for relasjon til Tom Hagen, som også er siktet i saken. Mannen nekter straffskyld, har hans forsvarer opplyst.

På et nettforum som VG har sporet opp, tar den siktede mannen opp temaet usporbar kryptovaluta og setter det i sammenheng med kriminelle handlinger, blant annet kidnapping. I forbindelse med at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ble det fremmet et krav fra angivelige kidnappere om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero.

Mannen i 30-årene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen, blir ikke framstilt for varetektsfengsling lørdag.

Les også

Bakgrunn: Dette er den drapssiktede mannen

Dro til slektning

Drapssiktede Tom Hagen ble fredag ettermiddag løslatt etter litt over en uke i varetekt i Oslo fengsel. Advokat Svein Holden hentet ham innenfor porten i fengselet mens et stort pressekorps sto på utsiden.

– Han var veldig glad og gledet seg til å komme tilbake til familien sin, sa Holden til VG.

Politiet har opprettholdt siktelsen om drap eller medvirkning til drap på Hagens kone. Høyesterett forkastet fredag anken fra etterforskerne hvor de var uenige i lagmannsrettens konklusjon om at bevisene ikke er gode nok til å holde Hagen i varetekt.

– Vi kjørte ham til et familiemedlem og det var, utrolig nok, omstendighetene tatt i betraktning, en hyggelig tur. Han var lettet og glad, sier Holden videre.

Les også

  1. Tom Hagen løslates, men siktelsen opprettholdes. Dette betyr det for etterforskningen fremover.

Les mer om

  1. Forsvinningssaken på Lørenskog
  2. Tom Hagen
  3. Anne-Elisabeth Hagen
  4. Politiet