Norge

Frp: Breivik har vært medlem og har hatt verv i ungdomspartiet

  • Kristine Grue Langset
- Dette er en dag hvor alle Frps 25.000 medlemmer er AUF-ere. Det er en dypt tragisk dag for hele nasjonen, sier Siv Jensen.
  • Jeg ble i dag tidlig gjort kjent med at han har vært medlem hos oss. Det er aldeles forferdelig å vite, sier Siv Jensen.

Anders Behring Breivik hevder i et innlegg på document.no at han selv har bakgrunn fra Fremskrittspartiet og Fremskrittspartiets ungdom:

«Jeg har selv jobbet flere år for FrP og kan garantere deg at FrP hadde hatt mindre enn 10% oppslutning om de ikke hadde valgt Vienna School of Thought som ideologisk grunnlag. ».

Frp kan ikke bekrefte at han har bakgrunn fra Frp på stående fot da Aftenposten.no ringte lørdag morgen, men kommer tilbake med en bekreftelse senere:

Breivik har vært medlem i Frp og FpU og har hatt verv i FpU.

Hadde verv

MAZYAR KESVARI FOTO: FRP

Han meldte seg inn i Frp i 1999 og betalte sin siste kontingent for året 2004. Han ble fjernet fra registrene i 2006.Han var medlem av lokallaget på St. Hanshaugen i Oslo i perioden 2001 til 2003, og en kort periode i lokallaget på Frogner i Oslo i 2003.

Han var engasjert i FpU fra 1997 til 2007. Han meldte seg aktivt ut i 2007.

Han hadde to verv i FpU, han var formann i lokalpartiet Oslo Vest fra januar 2002 til oktober 2002 og styremedlem samme sted fra oktober 2002 til november 2004.

— Det er det som er registert. Han har ikke hatt noe ansettelsesforhold i partiet sånn sett, forteller fungerende kommunikasjonssjef i Frp, Mazyar Keshvari til aftenposten.no.

- I dag er alle Frp-ere AUF-ere

- Jeg ble som sagt gjort kjent med det i morges, og er dypt rystet, sier Frp-leder Siv Jensen til Aftenposten.no.

- Hva slag signaler sender det ut?

— Hav slags signaler det sender ut? Det er i grunn ikke mulig å utdype dette noe mer nå. Det er ikke tiden for å analysere. Nå er det først og fremst viktig med samhold og omsorg i denne nasjonale katastrofen, sier Jensen.

— Vi alle er berørte, det er så feigt og så horibelt. Det er i strid med alle de prinsipper det norske samfunnet er bygget på, sier hun og legger til :

— Dette er en dag hvor alle Frps 25.000 medlemmer er AUF-ere. Det er en dypt tragisk dag for hele nasjonen.