Toginnstillinger i Bergen varer trolig til fredag

Samtlige tog mellom Bergen og Arna innstilles trolig fram til fredag morgen etter at et godstog sporet av ved jernbanestasjonen i Bergen natt til torsdag.

Godstoget har sporet av utenfor Ulrikstunnelen ved Bergen jernbanestasjon.
Det blir satt opp alternativ transport, men Vy ber passasjerer om å beregne ekstra tid.

Bane Nor regner med at persontrafikken kan komme i gang igjen fredag morgen, og godstrafikken natt til lørdag.

Havarikommisjonen for transport friga avsporingsstedet klokken 11.30, ifølge Bane Nor.

– Nå er vi akkurat i gang med oppryddingsarbeid og reparasjoner for å få trafikken i gang igjen. Det er store skader på sporet og signalanlegget, sier banesjef Bjørn Skauge.

Alle tog til og fra Bergen stasjon er innstilt, ifølge Bane Nor. Persontogene snur på Arna stasjon, og Vy organiserer busser mellom Arna og Bergen. ­

Vy ber passasjerer om å beregne ekstra tid. Politiet opplyser at all strøm til jernbanen er koblet fra, og at togene ikke kan passere før oppryddingen er ferdig.

Ulykke

Brannvesenet i Bergen meldte om hendelsen klokken 4 natt til torsdag. Ingen personer ble skadd i hendelsen.

– Som følge av avsporingen er det to lastekonteinere som har veltet, og som nå sperrer sporene. Hendelsen medfører at det blir stans i all trafikk inntil videre, opplyste operasjonsleder Tatiana Knappen i Vest politidistrikt til TV 2.

– Fra Arna går togtrafikken, men da med en del forsinkelser. Det er også forsinkelser mellom Bergen og Arna fordi bussene bruker mer tid enn hva tog gjør, sier pressevakt Britt-Johanne Wang i Bane Nor til NTB.

CargoNet

Avsporingen skjedde ved den 7.670 meter lange Ulrikstunnelen i nærheten av Bergen stasjon. Selskapet CargoNet opplyser at det var et av deres tog som sporet av med nest bakerste vogn.

– Dette medfører at vi ikke får kjørt tog inn eller ut til vår godsterminal i Bergen, skriver selskapet i en oppdatering.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til avsporingen.