Pårørende: - Det skal bli godt å legge dette bak seg

Unni Espeland Marcussen mistet datteren Andrine på Utøya.

Unni Espeland Marcussen mistet sin datter Andrine på Utøya. Til Aftenposten TV sier hun at håper at de nå kan legge rettssaken bak seg.

— Dette har vært en påkjenning. Det var rettssaken som opptok livet vårt i vår, og det skal bli godt å legge det bak seg.

- Mange har fryktet at rettsaken kun skulle dreie seg kun om gjerningsmannen, hva synes du?

— Vi var forberedt at rettssaken skulle handle om gjerningsmannen. Men vi synes det var et flott grep at vi fikk lese opp minneord i forbindelse med obduksjonsrapporten i rettssaken.

- Hva tenker du om at Behring Breivik får brev i rettssaken?

— Jeg synes ikke noe om det, han burde ikke få lov til å utveklse ideer med meningsfeller. Men det er streng sensur av brevene og det er bra.

- Er det relevant med erstatningssøksmål mot Behring Breivik?

— Det har jeg ikke tatt stilling til. Det er mulig vi ber om voldsoffererstatning, men noe mer enn det har vi ikke tatt stilling til, sier Unni Espeland marcussen.

Far og psykiater

Hans Arvid Øberg, far til en av de overlevende og psykiater håper at man kan gå videre.

— Dette kan sette punktum for mange som mistet sine, forutsatt at Behring Breivik ikke anker. Så er det noen politisk og administrative spørsmål som det er viktig å få svar på. Det har kommet som et forstyrrende element at dette kunne vært unngått. Men det er fortsatt én mann som har drept 77 mennesker, og det er det viktigste, sier Øberg.