Politiet har innledet drapsetterforskning etter at en mann ble funnet død i Asker

ASKER (Aftenposten.no): En mann ble i går kveld funnet død i en leilighet i en bolig på Vettre i Asker. Politiet mener at han ble drept.

Bevæpnet politi holdt i natt vakt utenfor det mulige drapsåstedet i Asker mens kriminalteknikerne arbeidet inne i boligen.

Ved 13.30-tiden mandag gjorde Oslo politidistrikt det klart at det nå er innledet «etterforskning av et drap etter at en mann ble funnet livløs» i Asker søndag.

– Omstendighetene rundt dødsfallet gjør at vi mistenker at det er skjedd noe straffbart, sier kriminalsjef Ketil Thue i Asker og Bærum.

Til Budstikka uttaler Thue nå at politiet er sikre på at det er et drap. Vinduet i inngangsdøren er knust.

Politi og ambulansepersonell forsøkte forgjeves livreddende førstehjelp.

Bevæpnet politi holdt i natt vakt ved boligen på Vettre i Asker der mannen ble funnet.

Kun avdøde på stedet

– Var det andre personer på stedet da dere kom dit?

– Det var kun avdøde på stedet, svarte kriminalsjef Ketil Thue da Aftenposten var i kontakt med ham i natt.

Thue vil bare bekrefte at avdøde er en mann. I og med at mannen i morges fortsatt ikke var identifisert, kan Thue heller ikke si om avdøde er identisk med mannen som leier hybelleiligheten i det aktuelle huset på Vettre.

Kommenterer ikke skader

– Politiet vil komme med flere opplysninger i løpet av dagen, sier Thue. Han ønsker ikke å si om avdøde er en yngre eller eldre mann. Han vil heller ikke kommentere om avdøde hadde synlige skader på kroppen da han ble funnet.

– Avdøde er sendt til obduksjon. Vi kommer med flere opplysninger etterhvert, sier han.

Naboer våknet til full utrykning

Beboere i nabolaget som Aftenposten har vært i kontakt med, sier at det hverken har vært mye bråk eller festing på adressen.

– Det er et rolig område, vi har ikke registrert noe uvanlig. Da vi våknet i natt og kikket ut, var det masse lys og politi i området.

Budstikka har snakket med andre naboer som sier at politiet har vært på adressen ved to tidligere anledninger.

Det var vg.no som først meldte om saken ved midnatt etter at politiet søndag kveld rykket ut til adressen.

«Politiet mottok en bekymringsmelding kl. 21.19 som medførte utrykning til en bolig i Asker. På stedet ble det funnet en livløs person. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp uten å lykkes. Den avdøde er ikke identifisert», heter det i en pressemelding som politiet sendte ut ved 00.30-tiden natt til mandag.

Politi og ambulansepersonell forsøkte forgjeves livreddende førstehjelp på stedet. Dette bildet er tatt senere på natten.

– Hva slags bekymringsmelding var det som gjorde at dere rykket ut?

– Innholdet i bekymringsmeldingen ønsker vi ikke å komme inn på.

Bevæpnet politi sperret av veien inn til boligfeltet der den døde mannen ble funnet.

Politiets kriminalteknikere arbeidet i natt på stedet, mens bevæpnet politi sperret veien inn til boligfeltet. Samtidig pågikk det taktisk etterforskning.