Enorm støtte til Berge

Christian Berge opplever en enorm støtte i sin kamp mot kreftsykdommen. Halvannen måned før hans testimonialkamp er 5000 billetter solgt.

  • Forf>
  • <forf>arne Hole <

Verdensstjernene var ikke vonde å be da Flensburg ville arrangere "Benefiz-Spiel" for kreftsyke Christian Berge. Nå viser det seg at Flensburg-fansen er like oppsatt på å gi nordmannen sin støtte. Selv om kampen mellom et sammensatt verdenslag og Flensburg ikke skal spilles før 8. juni, er de 5000 sitteplassene allerede utsolgt. Bare ståplasser til 45 kroner stykket er nå å få tak i i Campushalle, som tar ca. 6000 tilskuere.Det er to uker siden Aftenposten kunne fortelle at Flensburg-Handewitt hadde bestemt seg for å gi både moralsk og økonomisk støtte til Christian Berge, som nå gjennomgår en cellegiftkur.

"Alle" kommer.

Stjernene har ikke vært vonde å be om å stille opp, og nå begynner verdenslaget å ta form. Svenske Peter Gentzel er en av keeperne som kommer. Blant utespillerne finner vi Magnus Wislander, VM-toppscorer Wissam Hmam fra Tunisia, og de tyske stjernene Stefan Kretchmar, Christian Swartzer og Volker Zerbe. Danskene blir representert ved kantvirtnosen Nicolaj Jacobsen og tidligere Flensburg-spiller Lars Krogh Jeppesen (nå Barcelona). Verdenslaget (må ikke forveksles med IHFs verdenslag med Kristian Kjelling) får også norsk innslag.— Jeg setter pris på å delta på dette, sier Frode Hagen i Kiel.Berge ble forøvrig hyldet i Flensburg så sent som sist helg. Da slo Glenn Solberg, Johnny Jensen &co. Kiel i den tyske cupfinalen. Jubelen var enorm da også Christian Berge, som fulgte kampen fra benken, tok seg en tur ut på gulvet og hevet pokalen over hodet.

Christian Berge stilte i november opp for å signere baller til inntekt for krefthospitalet i Flensburg. Nå er det Berge selv som får hjelp og støtte i en vanskelig tid.