11-åring døde etter «kraftig allergisk reaksjon» etter å ha spist bolle på skolen - mistenker systemsvikt

11 år gamle Vasilios Oskar Tosounidis kollapset kollapset på vei hjem fra skolen 4. november og døde på sykehuset dagen etter.

Vasilios Oskar Tosounidis var elev på Langeland skole. Det ble flagget på halv stang på skolen etter dødsfallet.

Saken oppdateres

Det var en kraftig allergisk reaksjon som førte til at 11-år gamle Vasilios Oskar Tosounidis døde på vei hjem fra skolen den 4. november i fjor.

Det viser den endelig obduksjonsrapport, opplyser politiet i Innlandet i en pressemelding.

Pårørende og Kongsvinger kommune er orientert om rapporten, opplyser politiet.

– Etterforskningen av dødsfallet fortsetter, og vi vil tilby mistenkte, Kongsvinger kommune, mulighet for et avsluttende avhør. Politiet håper å ha etterforsket saken ferdig før sommerferien. Deretter sendes saken over til påtale for å avgjøre om noen kan stilles til ansvar for dødsfallet, sier politiinspektør Henning Klauseie.

11-åringen fikk allergisjokk som følge av at han spiste av en bolle på skolekjøkkenet, er politiets vurdering.

Politiet mistenker at en systemsvikt i Kongsvinger kommune gjorde at lærer ikke hadde fått vite at den allergiske reaksjonen kunne oppstå halvannen til to timer etter at han fikk i seg noe han ikke tålte.

11-åringen hadde en sent innsettende allergi, som vil si at den allergiske reaksjonen kommer halvannen til to timer etter at han fikk i seg noe han ikke tålte. Det hadde moren hans fortalt til skolen, men informasjonen gikk aldri videre til læreren som hadde mat og helse-faget.

Denne læreren sendte gutten hjem alene etter en halvtime, skrev VG i januar.

– De pårørende forholder seg nå til at politiet etterforsker saken videre også i lys av de funn og den konklusjonen som foreligger, sier bistandsadvokat Kjetil Moe Løvberg til VG.