Toska tilbake til lukket soning etter Betew-møte

Nokas-hovedmann David Toska er tilbakeført til lukket soning i Bergen fengsel etter et møte med Nokas-raner Metkel Betew på en restaurant i Oslo.

Nokas-dømte David Toska er tilbake til lukket fengsel. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tross restriksjoner som forhindret Toska fra å omgås noen fra ranslaget, deres familier eller andre kriminelle, møttes Toska og Betew på restauranten Egon på Jernbanetorget i Oslo, skriver VG.

Toska skal ha møtt Nokas-dømte Metkel Betew på en restaurant i Oslo.

Møtet mellom de to ble kjent da Betew sto tiltalt i Oslo tingrett i mai i år. Under forhandlingene avslørte Betew selv at han hadde hatt et møte med Toska.

Les også

Retten fjernet restriksjoner på Nokas-raner Schumanns prøveløslatelse

Begjæring

Toska opplyste ikke selv om møtet til Kriminalomsorgen da han kom tilbake til Bergen og Lyderholm omsorgsbolig, noe som brukes mot han i vedtaket om tilbakeføring til strengere soningsforhold i Bergen fengsel.

– Vi har begjært innsyn i saken for å få klarhet i de bakenforliggende årsakene slik at vi kan argumentere mot avgjørelsen, sier Toskas forsvarer, Øystein Storrvik, til VG.

40-åringen hadde i utgangspunktet muligheten til å begjære seg løslatt for første gang i slutten av august. Denne prosessen er nå stoppet opp på grunn av tilbakeføringen.

Kriminalomsorgen region vest kan av hensyn til taushetsplikten ikke kommentere saken.

Overraskelse

– Det er snakk om et tilfeldig møte som ikke ble avtalt av dem, men av kjæresten til Betew. Hun forklarte i retten at hun gjorde dette som en overraskelse. Hun kjente ikke til vilkåret om at Toska og Betew hadde forbud mot å ha noen former for kontakt med hverandre. Møtet ble derfor umiddelbart avsluttet, og partene gikk hver til sitt, sier Betews forsvarer, Marius Oscar Dietrichsson, til VG.

Toska ble dømt til 20 års ubetinget fengsel etter dødsranet mot tellesentralen i Stavanger i april 2004.