Listhaug foreslår at flyktninger kan lage skolelunsj

I den kommende integreringsmeldingen er det et forslag om at flyktninger kan lage skolelunsj. Det kan både flyktningene selv og skoleelevene vinne på, mener statsråd Sylvi Listhaug (Frp).

Integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Listhaug mener en slik ordning kan stimulere flere skoler til å tilby skolemat, samtidig som flyktningene kan få arbeidspraksis og språktrening, skriver VG. I tillegg mener integreringsministeren, som også er småbarnsmor og gjerne skulle sluppet matpakkesmøringen, at foreldre og skolebarn er vinnere med et sånt forslag.

— Jeg skulle ønske at skolen min datter går på hadde en slikt tilbud. De blir jo lei av disse matpakkene. Det kan være at jeg er lite oppfinnsom med å lage de, men jeg tror det er noe alle foreldre opplever. Å spise det samme, sammen, kan også gjøre at barna spiser mer, sier Listhaug.

Forslaget innebærer en tilskuddsordning for arbeidspraksis i skolekantiner for flyktninger som har fått opphold i Norge og er med i det toårige introduksjonsprogrammet.

Tilskuddet skal dekkes inn ved å ta fire millioner kroner fra skolefruktordningen, kommer det frem i forslaget til revidert nasjonalbudsjett.