Norge

Solbergs mann skal på «førstedame»-treff hos Michelle Obama

Sindre Finnes skal på førstedametreff og kurs med Michelle Obama undre besøket i Washington. Det blir nok hakket mindre formelt enn under nobelbanketten i fjor.

Når statsminister Erna Solberg besøker Barack Obama i Washington, blir ektemannen med for å delta på et eget treff for de nordiske «førstedamene».

  • Ntb

— Det skal bli et sånt «medbrakte ektefeller-program» som inkluderer lunsj i Det hvite hus med Michelle Obama, sier Erna Solberg til VG.

Statslederne i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige skal alle besøke Obama i Det hvite hus 13. mai i år. Mens hovedaktørene skal diskutere viktige tema, blir møtet mellom ektefellene mer uformelt.

— Lunsjen er flyttet ut i hagen. Der skal de vel sette opp et partytelt. Det tror jeg blir bra. Jeg er godt vant med partytelt fra speideren, sier Sindre Finnes.

Michelle Obama skalkurse nordiske førstedamer.

I forkant av møtet skal Sinnes få et kurs i de sakene som Michelle Obama har jobbet mye med: jenters rett til utdanning og andre internasjonale kvinnespørsmål.

Solberg antyder overfor VG at mannen kan risikere å bli bydd opp til dans av den amerikanske førstedamen, noe han selv ikke er særlig lysten på.

— «Førstedame»-rollen er jo primært en støttende funksjon for den som er statsminister. Jeg tror jeg skal konsentrere meg om det, sier han.

Erna og Barrack får naturlig nok mye av oppmerksomheten. Men her er tre saker om de to«førstedamene» Sindre Finnes og Michelle Obama

Les også

  1. Da Michelle Obama raste over kidnappingene av nigerianske skolejenter

  2. Da Solbergs mann raste mot NRK-programleder

  3. Da fru Obama fylte 50 og lanserte ny satsing