Norge

Neste uke blir det knallsommer i hele Sør-Norge. Og nå skal Nord-Norge også se 20-tallet.

Temperaturen faller med ti grader i helgen, men det blir kortvarig. Neste uke er det igjen knallsommer med varme og tørre dager i hele Sør-Norge.

Brødrene Anton (7) og Bernhard (9) Bottheim Haugo og kameraten Adam Sørensen (9) (rød badebukse) koste seg på Huk mandag ettermiddag. Det blir flere fine dager i uken som kommer. Monica Strømdahl

Allerede denne uka ble det satt varmerekord så langt denne sommeren med 33,8 grader i Sigdal i Nedre Eggedal i Buskerud.

-Torsdag kan fort bli enda litt varmere, og kanskje når vi 34 grader, sier meteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

Han forteller at Oslo for øyeblikket er en av de varmeste hovedstedene i Europa, kun slått av Madrid.

 • Les også: Tirsdag ble den varmeste dagen i Sør-Norge siden 2014

Skogbrann

Imidlertid synker temperaturen kraftig med ti grader fredag og lørdag.

– Da blir det 23 istedenfor 33. Du kan likevel ikke bruke uttrykk som at det blir kaldere, men det blir mindre varmt. Fordelen er at det blir mer levelig på natta med mer behagelige temperaturer, sier Gislefoss.

Det er vind nordfra som er forklaringen på at det blir noen dager med lavere temperaturer.

Neste uke blir det varmere igjen. Vi får mellom 25 og 28 grader, men trolig ikke fullt så varmt som før helgen. Det ser ut til å etablere seg et høytrykk i Nord-Norge fra neste uke og dermed ligger ikke Sør-Norge like gunstig til.

Men selv om det kan bli mer skyer, er det varslet både varmt og tørt.

– Det er lite eller ingen nedbør i sikte fram mot neste fredag, sier meteorologen som minner om at det er varsel om skogbrannfare i kategoriene «stor skogbrannfare» og «meget stor skogbrannfare» i områder på Sør- og Østlandet.

Sommer i hele landet

Endelig kommer varmen og sola også til Nord-Norge. Faktisk kan hele landet kose seg med opphold og over 20 grader neste uke.

– Et høytrykk er i ferd med å etablere seg i Nord-Norge. Hvis det først setter seg, kan det bety at det blir en lengre periode med mye finvær. Foreløpig er det ikke helt sikkert at det vil slå seg til ro over Nord-Norge, men det ligger uansett an til å bli mye finvær neste uke, sier meteorolog Gislefoss.

Han venter å se 20-tallet både i Finnmark, Troms og Nordland. Midt-Norge får en kald start, men i løpet av helgen stiger varmen igjen. Også Vestlandet får se mye til sola framover. Det blir kan bli over 20 grader og for det meste rolige vindforhold.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Vær
 2. Meteorologisk institutt
 3. Oslo

Relevante artikler

 1. NORGE

  Nærmer seg 30 grader de varmeste stedene denne pinsen – men her er brøytekantene opp mot 10 meter

 2. NORGE

  Meteorolog: – Dette kan bli en veldig fin 17. mai

 3. NORGE

  Venter 21 grader i Oslo i dag

 4. NORGE

  Varmerekord og varsel om tropenetter. Hvor lenge kan det vare?

 5. NORGE

  Gradestokken passerte 30 én uke før mai er over

 6. OSLOBY

  Til helgen vil trolig himmelens sluser åpne seg: – Deilig at det kommer regn nå