Dramatisk møte endte med valg av Molde

Molde vant knepent første runde i den betente sykehuskampen på Nordvestlandet. Men støyen fortsetter.

Styreleder i Helse Møre og Romsdal,Stein Kinserdal, avviste forslaget om å utsette behandlingen av sykehussaken i fylket. -Vi har det grunnlagsmaterialet vi trenger, mente han. Til høyre konstituert direktør i det lokale helseforetaket, Dag Hårstad.
  • Ntb
  • Lars Molteberg Glomnes
  • Arnfinn Mauren

Avstemningen viste at synet på plassering av nytt sykehus i Romsdal og Nordmøre er delt nærmest på midten. Med fem mot fire stemmer vedtok styret i Helse Møre og Romsdal å gå inn for Molde. Stemmene til styreleder Stein Kinserdal og nestleder Petter Bjørdal ble avgjørende — spesielt var det knyttet spenning til hvilket standpunkt sistnevnte ville lande på. Det viste seg at Bjørdal skiftet mening i løpet av de siste dagene - og valgte Molde.

Men det var ingen jubel å spore blant tilhørerne fra Molde. Ordfører Torgeir Dahl (H) trakk knapt på smilebåndet. Til det har striden vært altfor betent. Dessuten er den ikke endelig avgjort. Torsdag skal regionforetaket Helse Midt-Norge behandle saken, før helseminister Bent Høie etter planen skal ta den endelige beslutningen fredag.

Les hele saken med abonnement