Norge

Piloten Michele Vimercati (44) omkom i helikopterulykken

OSLO/BERGEN (Aftenposten): Den italienske piloten etterlater seg en samboer som er bosatt i Bergen. Det er også kjent at den 41-årige briten som omkom i ulykken, etterlater seg kone og to barn.

Den erfarne piloten Michele Vimercati (44) omkom i styrten.
  • Lorns Bjerkan
  • Andreas Slettholm
    Kommentator
  • Kjetil Hanssen
    Journalist

Her finner du løpende oppdatering av siste nytt om ulykken

Det italienske konsulatet i Oslo opplyser til Aftenposten at piloten Michele Vimercati (44) er blant de omkomne etter helikopterulykken.

De forteller at han etterlater seg en samboer som bor i Bergen, mens resten av familien, hans mor og far bor i Italia.

Familien er søndag formiddag på vei til Norge, får Aftenposten opplyst.

Vimercati er fra byen Varese, som ligger nord i Italia, sier konsulatet.

  • Helikopterkroppen ble fullstendig knust:

Svært erfaren

44-åringen var en svært erfaren pilot, og jobbet for CHC da ulykken skjedde. I Norge hadde han gått igjennom Luftfartsverkets kurs for å bli kontrollant.

Dette innebærer at Luftfartsverket har gitt ham det sjeldne ansvaret om å avgjøre om andre piloter var skikket til å fly, skriver VG, som først omtalte at piloten er blant de omkomne.

Mannens arbeidsgiver CHC Helikopterservice ønsker foreløpig ikke å kommentere saken. De opplyser at de avventer identifisering fra norske myndigheter.

41-årig skotte og tobarnsfar

Politiet i Skottland bekrefter at 41 år gamle Iain Stuart omkom i helikopterstyrten ved Turøy fredag.

— Vi som familie er knust over tapet av Iain, sier familien i en uttalelse som har blitt delt av North East Police Division på Facebook.

41-åringen er fra Laurencekirk i Kincardineshire i Skottland. Han jobbet for Halliburton som har sitt britiske hovedkvarter i Aberdeen.

Mannen etterlater seg kone og to barn - en gutt og en jente. Ifølge skotske Daily Record hadde den omkomne og kona vært kjærester siden ungdomstiden.

Avisen skriver at mannens far er på vei til Norge for å identifisere sønnen. På ektefellens Facebook-side strømmer det inn kondolanser og erklæringer om sorg og medfølelse.

Familevennen Charles Aitken (75) forteller til britiske medier at hans datter var forlover for den omkomnes kone.

— Det er en skjønn familie. Dette er en tragedie, sier han.

Spilte golf

Mannen var en aktiv golfspiller og lørdag ble det flagget på halv stang på den lokale golfklubben Brechin.

— Han var svært populær og våre tanker er med familien og vennene hans i denne vanskelige tiden, sier lederen ved golfanlegget, Stephen Rennie til britiske medier.

En annen person i lokalmiljøet sier at familen er svært tett sammenknyttet.

— Han var en familiemann, sier vedkommende.

12 menn og én kvinne

Det er også kjent at to som bodde i nærheten er på listen over omkomne. En 54-årig mann bosatt i Øygardenstyrtet i døden like ved sitt hjemsted, mens en 57-årig mann kommer fra nabokommunen Sund.

Listen over de omkomne viser én kvinne og 12 menn i alderen 32 til 60 år omkom i helikopterstyrten. Seks av de omkomne var bosatt i Bergen kommune, to var bosatt i Strand kommune, én var bosatt i Os kommune, én var bosatt i Sund kommune, én var bosatt i Øygarden kommune, én var bosatt i Sandnes og én var bosatt i Storbritannia.

Fire av dem var ansatt i Halliburton, tre var ansatt i Aker Solutions, én var ansatt hos Karsten Moholt, én var ansatt i Statoil, én var ansatt hos Schlumberger og én var ansatt hos Welltec. De to flyverne var ansatt av helikopterselskapet CHC.