Norge

Telenor-resultatet dårligere enn forventet - svakere i Asia

Telenor hadde lavere omsetning og tjente mindre penger mot slutten av fjoråret enn analytikerne hadde forventet.

Utfordringer i Myanmar og Thailand drar ned Telenor-konsernets resultat for fjorårets fjerde kvartal, ifølge Telenors konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
  • NTB
  • Alf Ole Ask
    Journalist

Konsernets omsetning sank til 28,1 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor, fra 28,7 milliarder kroner i de siste tre månedene året før.

Driftsresultatet endte på 3,8 milliarder kroner, mot analytikernes forventning om et driftsresultat på 6,4 milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Brutto driftsresultat sank fra 10,4 til 8 milliarder kroner og resultat etter skatt fra 2,9 til 1,5 milliarder kroner. Inntektene fra abonnement og trafikk gikk ned fra 21,7 til 21,3 milliarder kroner.

Tøffere i Asia

Konsernsjef Sigve Brekke sier i en pressemelding at inntektsutviklingen for 2018 var stabil, med reduserte kostnader på 1,2 milliarder kroner. Han sier videre at det siste halve året har vært utfordrende i Myanmar og Thailand, noe som drar ned konsernets resultater for fjerde kvartal.

– Å komme tilbake til vekst i disse markedene vil være en av våre viktigste prioriteringer i 2019, sier Brekke.

Konsernsjef Brekke var Asia-sjef i Telenor før han overtok som konsernsjef.

I februar 2017 inngikk Telenor avtale med Bharti Airtel om at Airtel tok over Telenor India. Salget ble godkjent i fjor og markerte slutten på en India-satsing som kostet Telenor dyrt. Dette ble anslått til 25 milliarder kroner.

Telenor har de siste årene gått igjennom slankeprossesser. I følge pressemeldingen er det gjennomført kostnadsreduksjoner på 1,2 milliarder kroner.

8,40 kroner pr. aksje i utbytte

Basert på resultatene for året foreslår styret et ordinært utbytte på 8,40 kroner per aksje for 2018, som må godkjennes av Generalforsamlingen den 7. mai 2019. Utbyttet foreslås delt i to transjer på 4,40 kroner og 4,00 kroner, utbetalt i henholdsvis mai og oktober 2019. Dette representerer en økning i ordinært utbytte på 4 prosent.

Les mer om

  1. Skattelistene
  2. Telenor
  3. Utbytte
  4. Asia