Norge

Oslo Ap: – Kvinnelig politiker har seksuelt trakassert mannlig kollega

Oslo Arbeiderparti har konkludert med at partiets retningslinjer for seksuell trakassering ble brutt da en kvinnelig politiker trakasserte en mannlig kollega.

En kvinne med et tillitsverv i et bydelsparti i Oslo Ap er anklaget for seksuell trakassering av en yngre mann i samme bydelsparti. Gorm Kallestad / NTB scanpix

 • NTB
 • Olga Stokke

Ifølge VG har kvinnen et tillitsverv i et bydelsparti i Oslo Ap, og det er lokalpartiet sentralt som har behandlet varselet fra mannen som har opplevd at han er blitt seksuelt trakassert av kvinnen.

Det har konkludert med at partiets retningslinjer er brutt og at dette bør få konsekvenser for kvinnen i forbindelse med den forestående nominasjonsprosessen før høstens kommunevalg.

Den formelle nominasjonsprosessen er bydelspartiet ansvarlig for. Derfor kan Oslo Ap sentralt bare komme med en anbefaling til det lokale partilaget om at kvinnen ikke nomineres.

Kvinnen ønsker ikke å kommentere anklagene om seksuell trakassering. Hun hevder ifølge VG at hun ikke har brutt loven, selv om Oslo Ap mener at hun har brutt partiets retningslinjer om seksuell trakassering.

Oslo Ap ønsker ikke å kommentere saken.

Likestillingsombudet kritiserte nylig Arbeiderpartiets håndtering av tidligere nestleder Trond Giske. Ombudet mener at Ap burde ha vurdert om Giske brøt loven mot seksuell trakassering.

Les mer om

 1. Seksuell trakassering
 2. Likestilling
 3. Politikk
 4. Metoo

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Ap vil ikke gjenåpne Giske-saken

 2. KULTUR

  Njie om Giske: Han var «uutholdelig umoden»

 3. KULTUR

  Psykiater om Njie-intervjuet på Lindmo: – Jeg undrer meg over at NRK vil gjøre dette

 4. POLITIKK

  Haddy Njie i bok: Ap-sekretær Stenseng mente at Giske ikke burde trekke seg

 5. POLITIKK

  Ny bok vil «knuse myter» om varslersakene mot Giske

 6. POLITIKK

  Giske får ikke bli nestleder, bare styremedlem i Trøndelag Ap