Norge

Glatte veier på Østlandet

Flere steder på Østlandet skaper underkjølt regn svært vanskelige kjøreforhold. E6 ble stengt i halvannen time mellom Skedsmo og Oslo.

 • NTB

Statens vegvesen melder om stengingen av hovedveien ut av Oslo nordover ved 23.30-tiden. Like etter klokken 1 åpnet veien igjen i nordgående retning, og en drøy halvtime senere kunne også sørgående løp åpnes.

– De har saltet i flere runder og gjort friksjonstester før de åpnet veien igjen, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NTB natt til julaften. Han minner om at det fortsatt kan være glatt på mindre veier i distriktet.

Kjedekollisjon

Stengingen skjedde etter en kjedekollisjon ved Skedsmo sent lørdag kveld. Totalt 15 biler har vært «mer eller mindre innblandet i ulykker» mellom Skedsmovollen og Karihaugen, opplyser politiet på Romerike.

– To personer ble lettere skadet, men ellers har det heldigvis gått bra med alle som var involvert, forteller Lorentzen.

Mellom Vikersund og Krøderen i Buskerud ble over 20 biler stående på grunn av det vanskelige føret. Litt før midnatt var hjelpen på plass og forholdene utbedret så de kunne kjøre videre.

– Det er veldig glatt mange steder. Vi har fått mange meldinger om glatte veier, og i underkant av ti meldinger om små trafikkuhell knyttet til dette, sier operasjonsleder Beate Sem i Sørøst politidistrikt til VG. Hennes oppfordring er klar:

– Kjør forsiktig

– Man bør kjøre forsiktig og ta hensyn til forholdene. Det er en del med piggfrie dekk som har slitt.

Også operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt oppfordrer folk til å kjøre forsiktig:

– Det er vanvittig glatt, spesielt på småveiene, sier han.

I Østfold ble åtte personer skadet da en minibuss kjørte av veien. Tre av dem ble fløyet til Ullevål med det politiet beskriver som alvorlige skader. Syv personer ble sendt til Sykehuset Østfold for sjekk.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Trafikk
 2. Vær

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Underkjølt regn fører til en rekke trafikkulykker – politiet advarer om svært glatte veier

 2. NORGE

  Politiet advarer om glatte veier på Østlandet

 3. NORGE

  Søndag morgen: Glatte veier flere steder i landet

 4. OSLOBY

  Større trafikkulykke gir trøbbel på E6 i Oslo

 5. NORGE

  Såpeglatte veier søndag morgen: - Avpass farten.

 6. NORGE

  Snøkaos på norske veier: Ulykker, biler på tvers og stengte veier