Norge

Politiet ber om to ukers fengsling for dobbeltdrapssiktet

Politiet ber varetektsfengsling i to uker for 18-åringen som er siktet for drap på to venner i Trondheim. Han har ligget i kunstig koma siden han ble pågrepet.

To personer ble drept under en voldshandling i Trondheim mandag. Den antatte gjerningsmannen ble skutt i foten av politiet. I dette smuget ble de drepte funnet.
  • og NTB

Den drapssiktede afghanske asylsøkeren ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen på Trondheim sentralstasjon søndag. Han ble lagt i kunstig koma på St. Olavs hospital og har vært i den tilstanden siden, skriver Dagbladet.

– Han er fortsatt ikke avhørt, og situasjonen er den samme. Vi venter på en oppdatering fra sykehuset rundt klokken 14.00 på om han skal motta videre behandling eller vekkes fra kunstig koma, sier politioverbetjent John Ola Volden onsdag formiddag.

Tilstanden til den siktede er stabil, opplyser politiet i en pressemelding onsdag. De vil be om varetektsfengsling i to uker med restriksjoner.

– Etterforskningen fortsetter med fullt trykk, og vi har fått teknisk og taktisk bistand fra Kripos, opplyser politiet.

Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) ble drept i Trondheim mandag. Begge hadde fått opphold i Norge. Dette gjelder også ungdommen som ble skadet og nå er utskrevet fra sykehus. Den siktedes situasjon i landet var imidlertid fortsatt uavklart. Han kom til Trondheim i august, etter å ha bodd på mottak et annet sted i landet.

Les også

  1. 17- og 19-åring drept i Trondheim - ung mann siktet for forsettlig drap

  2. Drapene i Trondheim: Begge ofrene var i tenårene og gikk på skole i Norge