Norge

Politiet: - Byggebransjen er i beste fall naiv

 • Einar Haakaas

Politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen synes det er rart at byggebransjen ikke har vært klar over hvem de har samarbeidet med. Junge, Heiko

 • Jeg er forbauset over at ledende aktører i byggebransjen ikke har vært klar over hvilke aktører de har samarbeidet med, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen.

Finans— og miljøseksjonen ved Oslo politidistrikt etterforsker flere kriminelle nettverk i byggebransjen, og Meeg-Bentzen leder dette arbeidet. Han reagerer sterkt på Aftenpostens artikler om utstrakt bruk av underleverandører som er under politietterforskning.

— Bransjen selv og ledende aktører gir inntrykk av at de ikke har vært klar over hvem de har samarbeidet nært med. Dette sier de til tross for at samarbeidet har foregått over tid på store prosjekter. Sett i lys av at tidligere kommunalminister Erna Solberg allerede i 2004 varslet strengere straffer for bruk av svart arbeid, synes dette i beste fall å være naivt, sier Meeg-Bentzen.

- Uheldig kultur

— Politiet har gjennom systematisk etterforskning avdekket at det i Oslo-området har vokst frem en uheldig kultur i tilknytning til en særlig del av byggebransjen og hvor enkelte kriminelle miljøer synes å ha fått en dominerende kontroll innenfor markedet, sier politiadvokaten.

Han mener politiet gjennom etterforskningen har avdekket et kynisk og profittmotivert kriminelt nettverk hvor utnyttelse av skatte- og avgiftssystemet er satt i system.

Rammer velferd

— Det er selvfølgelig meget uheldig for samfunnet at det innenfor visse bransjer vokser frem en blandingsøkonomi, hvor brorparten av midlene som er i omløp blir sluset utenom skatter og avgifter. Dette er et direkte angrep på fellesskapet og rammer til slutt det velferdssystemet vi kjenner i dag, sier Meeg-Bentzen.

Han setter stor pris på at Oslo politidistrikt har fått bevilget 2,6 millioner kroner til økt satsing for å bekjempe denne typen kriminalitet.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Listhaug og Oslo Frp vil oppheve taushetsplikt for å ta «kriseprofitører»

 2. OSLOBY

  I skogen bak barnehagen lå hasjdepotet til Young Bloods

 3. NORGE

  50 personer pågrepet og narkotika til 500 mill. beslaglagt etter Kripos-aksjon

 4. DEBATT

  Einar Haakaas: «Norske byggeplasser utsettes for regelrette ran»

 5. OSLOBY

  Storoffensiv mot ungt kriminelt miljø på østkanten: 25 pågrepet, fem sitter i varetekt

 6. NORGE

  Politiets bilder fra pågripelse i narkooperasjon