Norge

Minnemarkering i kveld etter at 14-åring omkom: – Politiet jobber med å finne årsaken

Fortsatt gjenstår avhør av vitner før politiet vil konkludere med hendelsesforløpet til trafikkulykken i Drammen fredag der en skoleelev (14) omkom.

Fredag kveld samlet sørgende medelever seg til minnemarkering. En 14-åringen omkom på sykkeltur sammen med klassen sin da han ble påkjørt av en lastebil.
  • Øyvind Nordli
    Øyvind Nordli
    Journalist

– Vi etterforsker videre. De som ikke kan avhøres i dag, vil vi forsøke å avhøre senere i helgen. Derfor kommer det ingen konklusjon fra oss før vi har avhørt de vi skal. Noe hendelsesforløp vil ikke bli klart i løpet av helgen, sier politistasjonssjef Øyvind Aas ved Drammen politistasjon.

Flagget vaiet på halv stang etter at en elev ved Høvik skole i Lier ble påkjørt og døde under en felles sykkeltur sammen med klassen i Drammen.

Elever og lærer var vitner til ulykken

Ulykken skjedde ved rundkjøringen mellom Holmenbrua og Strømsø bro i Drammen like før klokken 09.00 fredag morgen.

Rett ved en fotgjengerovergang ble en 14 år gammel gutt påkjørt av en lastebil. Han var på sykkeltur med klassen sin. 17 medelever og lærer skal ha vært vitner til den tragiske ulykken. 14-åringen gikk på niende trinn ved Høvik skole i Lier kommune.

Fredag kveld møttes klassekamerater og medelever for å minnes 14-åringen og være sammen i sorgen. Veien ble stengt i én time da markeringen foregikk ved ulykkesstedet i Drammen.

Ifølge Drammens Tidende er det elever og foresatte ved Høvik skole som har ytret ønske om å holde en markering i tilknytning til ulykkesstedet, skriver skolen på sine Facebook-sider.

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier kommune og rektor Lisbet Grøvdal ved Høvik skole (t.h.) under minnemarkeringen fredag kveld.

Både pårørende og vitnene blir ivaretatt av kriseteam etter ulykken.

– Først og fremst er dette en dypt tragisk hendelse. Min medfølelse går til alle pårørende og involverte, sier ordfører i Lier kommune, Gunn Cecilie Ringdal, til NTB.

Kommunen konsentrerer seg om å ivareta de involverte og sørge for oppfølging.

– Psykososialt kriseteam er på skolen for å ivareta de nærmeste berørte. Skolen vil være åpen til klokken 20 fredag kveld, samt lørdag og søndag fra 12 til 16 for dem som vil snakke med kriseteamet, sier ordføreren.

Den tragiske ulykken skjedde mellom Holmenbrua og Strømsø bro i Drammen.

Påkjørt av lastebil

Politiet bekrefter at eleven ble påkjørt av en lastebil. Lastebilsjåføren er rutinemessig tatt med til legevakten for en utvidet blodprøve.

Ifølge politistasjonssjef Øyvind Aas, blir lastebilsjåføren tatt vare på av arbeidsgiveren sin.

– Man kan tenke seg hvordan han har det nå. En helt forferdelig hendelse å være oppe i, sier politistasjonssjefen til Drammens Tidende.