Vogntog truffet av stort steinras på E16 i Voss

Det har gått et stort steinras over E16 ved Hyvingstunnelen i Voss kommune. Et vogntog er truffet. Søket er avsluttet.

Klokken 9.30 melder politiets operasjonssentral om at et stort steinras har gått ved Hyvingstunnelen i Voss. Raset har gått over veien og ut i Bolstadfjorden. Dette skriver Bergens Tidende.

Vegtrafikksentralen melder om at E16 er stengt mellom Trollkonetunnelen og Hyvingstunnelen.

Ved 13-tiden ble søket i rasmassene avsluttet.

– Søket er avsluttet. Det er ikke noe som tilsier at det er flere kjøretøy som er tatt av raset. Det er ikke gjort funn på stedet eller opplysninger for øvrig som gjør at vu tror noen andre enn trailesjøren er tatt av raset, sier operasjonsleder Arve Samsonsen ved Hordaland politidistrikt.

Fikk skader i en hånd

Ifølge operasjonsleder Arve Samsonsen ved Vest politidistrikt er et vogntog truffet av steinmassene.

– Vi har hatt kontakt med føreren. Han har meldt fra om skader i en hånd. Steinene som er rast ut i veien skal være tre-fire meter i diameter. Vi vet foreløpig ikke noe om bredden på raset, men veien er selvfølgelig stengt, sier Samsonsen.

Slik ser det ut på stedet, fotografert fra luften. Vogntoget ligger midt i bildet.

Vogntoget på 22 meter ble kastet rundt

Ifølge innsatsleder Frank Listøl på stedet var det en polsk vogntogsjåfør på vei til Voss med matvarer som ble truffet av raset. Han er sendt til sjekk hos lege i Dale. Både firmaet og vogntoget er norsk.

– Han ble møtt av kraftig støvsky og se etter hvert flere, stadig større steiner komme mot vogntoget. Da steinene traff, kastet det vogntoget på 22 meter, rundt på siden, sier Listøl.

Innsatsleder Frank Listøl på rasstedet.

– Han fikk ikke opp dørene på lastebilen

Sjåføren jobber ifølge NRK for Asko Vest. Transportsjef Eirik Berge Larsen har snakket med sjåføren over telefon, og sier til NRK at han er fysisk uskadd, men veldig preget av hendelsen.

– Han fikk ikke opp dørene på lastebilen, sier Berge Larsen.

Politiet har ikke fått melding om andre kjøretøyer som er truffet.

– Flere biler kan være tatt

Brannvesenets 110-sentral melder at de nå vurderer å sende dykkere til stedet.

– Det er et uoversiktlig ras på rundt hundre meter i bredde og fem meter i høyde. Det kan være at flere biler er tatt. Det kan vi foreløpig ikke svare på, men så lenge muligheten er der må vi sende mannskap, sier Torkjell Helle ved 110-sentralen til BT.

Et stort antall utrykningskjøretøy er på plass ved rasstedet i Voss.

– Det raser fortsatt på stedet

110-sentralen har sendt dykkerbåt. Drone med operatør er også sendt til rasstedet for å få bedre oversikt.

Mannskaper fra brannstasjonene på Voss og Dale er på stedet.
– Det raser fortsatt på stedet. Det gjør at vi ikke har fått gjort så mye ennå, sier Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen.

Dette bildet viser hvor skredet startet oppe i fjellsiden.

Ingen savnet

Operasjonsleder Samsonsen sier de nå søker med dykkere.

– Dykkere er gått i vannet der inne, for å forsøke å avklare om det er andre biler som er tatt. Vi har ikke fått meldinger om at noen skal være savnet i raset, men vi vil likevel undersøke, for å sjekke, sier han.

Ser raset fra andre siden av fjorden

Arne Tyssen bor i Tyssevegen på andre siden av fjorden fra der raset har gått.

– Jeg ser bort på raset nå og det ser ut til å være over 100 meter bredt. Raset har gått over veibanen og ned i sjøen, sier han.

Tyssen sier at raset består av jord, stein og skog. Hans nabo, Knut Tyssen legger til at det er ligger i hvert fall to til tre meter med stein og jord over veibanen.

Enorme masser med jord og stein har rast over veien.

Omkjøring via fylkesvei 7

Vegtrafikksentralen melder at omkjøring anbefales via fylkesvei 7 Hardanger. Entreprenør er være på vei til stedet for å begynne ryddearbeidet.

– Vi har ingen kamera rundt stedet der raset har gått, så vi vet foreløpig ikke om kødannelsen er stor, sier operatøren ved veitrafikksentralen.

Politiet skrivet på Twitter at veien trolig vil bli stengt i lengre tid.

Togtrafikk stanset

NSB sier at all togtrafikk mellom Dale og Bolstadøyri er stanset.

– Politiet skal vurdere hvorvidt det fortsatt er trygt for togene å kjøre. Derfor er toglinjen stengt per nå. Akkurat nå undersøker vi hvor vi kan kjøre buss, dersom toglinjen fortsetter å være stengt, sier Liv Eggebøl, presseansvarlig hos NSB.