Norge

Smartinger som lar seg berøre

Samsungs Galaxy 3 (øverst t.v.), LGs GT540 (øverst t.h.), Samsungs store "flak" Galaxy S og Nokias N8 har alle imponerende mye bra teknologi å by på, men brukervennligheten er "noen" ujevn .... Foto: Klaus Børringbo

Vi har testet Nokias nye multimedia- og pekeskjermsmobil, sammen med Samsungs nye Android-flaggskip og to enklere utgaver fra LG og Samsung.

  • Klaus Børringbo
    Frontsjef

Kombinasjonen av prosessorkraft , størrelse og ikke minst oppløsning på skjerm , sammen med typen operativsystem og tastatur eller ei , er i all hovedsak det som skiller de nye pekeskjermsmobilene i dag.

I tillegg er økosystemet rundt selve mobilen og brukergrensesnittet svært viktig ved valg av mobil. Tilgangen på programmer, såkalte "app-er", egen butikk for kjøp av musikk, og annet innhold er avgjøredne for hvor mye man få ut av en ny smartmobil.

Nokia er definitivt tilbake på banen med sin nye multimediamobil N8 . Deres «App store», Ovi Store, er bedre tilrettelagt og fyldigere enn noen sinde. Nye N8 er spekket med avanserte og gode funksjoner, et knallgodt kamera og en brukervennlighet som får mer enn godkjent, vel å merke til Nokia å være.

På mulitmediadelen har N8 klart mer å by på enn . Mer fleksibel for personlige valg og oppbygging av forsiden er den også, men det fører da også til at Apples brukervennlighet fortsatt er en vinner.

Samsungs Android-"flak", Galaxy S , har også svært mye bra å by på! Den har det aller meste av moderne mobilteknologi, en stor og knallgod skjerm, et godt kamera for både stillblde og video, men enkelte mangler har vi også funnet.

Lillebroren Galaxy 3 er en billigere og mindre påkostet Android-variant fra Samsung. Den har ganske gode spesifikasjoner, til denne litt prissnille mellomklassen å være, men byr ikke på så alt for mye mer heller, en ganske kjedelig telefon, egentlig. Det er flere i dette prisskiktet vi ville anbefalt fremfor denne.

LGs GT540 er et god forsøk, men det svikter på målstreken. Denne stilige telefonen tar seg godt ut og har mye å by på under panseret , men der stopper det også. Pekeskjermen er rett og slett for vanskelig og sær å bruke. Denne blir man mer irritert på, enn glad i.

Nylig testet vi også et stor knippe med høstens nye pekeskjermsmobiler.

Les hele testen her:

Les også

iPhone ikke alene på toppen lenger

Sony Ericssons Xperia X10 mini , Apples iPhone 4 og HTCs Desire gikk alle seirende ut av testen. Det er bare størresle på skjerm og telefon, samt smak og behag rundt binding til musikk— og programvarebutikk som skiller dem.