Ulvang skjemmes

Vegard Ulvang mener det er på høy tid at noen irettesetter Petter Northug.

Petter Northug kom uten startnummer da han endelig gikk opp på seierspallen. I midten står vinner Maxim Vylegzhanin og til høyre tredjemann Alexander Legkov. Vegar Ulvang (t.v.) er svært kritisk.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Kommentator, Adressseavisen

Les også:

Les også

Alsgaard: – Northug bør settes på plass

Diskuter saken her

– Jeg refset Emil Hegle Svendsen for å være en dårlig taper. Det Petter gjør er like ille. Det er det verste en idrettsmann kan gjøre. Det er veldig viktig å gratulere vinneren, sier Vegard Ulvang til Adresseavisen.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Petter Northug lot russerne stå alene på seierspallen etter at han ble spurtslått på lørdagens tremil. Først etter at mediesjefen i FIS Sandra Spitz kom og maste på ham, gikk Northug opp på seierspallen. Da uten startnummer, som er i strid med regelverket.

Nektet å godta bot

I går varslet renndirektør i FIS Jürg Capol at Northug blir fratatt deler av premiepengene på grunn av oppførselen. Svaret fra den norske herrelandslagssjefen Vidar Løfshus var at Norge nektet å godta straffen og at det var FIS sin skyld.

–Nordmennene bør forstå at vi må akseptere at russerne var best. Unnskyldninger passer dårlig. Det er flaut å være norsk når man ser dette, sier Vegard Ulvang.

Petter Northug skyldte på at sporet på oppløpet var for løst og sa at han ville vunnet om duellen hadde vært fair.

–Det er en del av jobben å sjekke sporet. Vylegzhanin vant svært fortjent. Petter Northug blir mye større om han hadde gått rett til russerne og gratulert dem med seieren, sier Vegard Ulvang.

Northug ble trukket 6000 kroner av premiepengene på totalt 60.000 kroner.

Kritisk Alsgaard

Også Thomas Alsgaard er svært kritisk til hendelsen. På NRK i går refset han den norske landslagsledelsen og hevdet at det ikke er noen som tør å irettesette Northug.

Vegard Ulvang, som er leder i langrennskomiteen i FIS, støtter kritikken mot Northugs ledere.

– Det er ikke noe poeng for meg å være noe sjuende far i huset, men det er riktig at Petter Northug bør bli korrigert og det bør han bli av Norges Skiforbund og sine ledere.

– Hva tenker du om at Vidar Løfshus forsvarer Northug og sier det er FIS sin skyld?

– Landslagssjef Åge Skinstad forsvarer sin elev.

– Det eneste som skjedde var at Petter Northug gikk inn i smørebua og skiftet tøy. Ingen hadde gitt beskjed om når pressekonferansen var. Han gjorde ingen feil, sier Skinstad, som poengterer at han ikke var til stede i La Clusaz i helgen.

– Hva tenker du om Ulvangs kritikk?

– Vegard Ulvang lar seg styre av mediene. Vi gjør det som er best for Petter Northug.

– Hva tenker du om kritikken mot at ingen tør å si ifra til Northug?

– Hva mener han med at ingen sier ifra? Da får han ta kontakt med Vidar Løfshus. Jeg har inntrykk av at hvis vi sier ifra, som vi gjorde i mai, så er det også feil.

Skal rydde opp

Pappa og manager John Northug ser at sønnen kom svært dårlig ut av lørdagens episode på seierspallen i La Clusaz. Nå vil han rydde opp.

– Det er veldig synd at vi får slike situasjoner, sier han.

FIS-sjef Jürg Capol avviser at den norske landslagsledelsen ikke visste når seiersseremonien skulle være. PS! Petter Northug gikk ankeretappen for Norge i gårsdagens verdenscupstafett. Der vant han spurten om tredjeplassen