Norge

Dødt prematuert barn som ble funnet i forrige uke, har samme foreldre som dødt barn som ble funnet i fjor

Politiet sier at det premature barnet som ble funnet dødt i Kvæfjord i forrige uke, har samme foreldre som et annet prematurt barn som ble funnet i fjor.

I fjor høst ble det funnet et dødt prematurt barn i dette huset i Kvæfjord. I forrige uke ble det funnet et nytt dødt foster i Kvæfjord.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

– DNA-analyser viser at liket har samme mor og far som det premature fosteret som ble funnet på en annen adresse i Kvæfjord i oktober 2019, sier etterforskningsleder Morten Hole ved Harstad politistasjon i en pressemelding.

Det siste premature barnet ble funnet i et uthus i Kvæfjord i Troms 19. oktober. Det døde barnet var en jente født i 34. uke. Det bar preg av å ha ligget lenge, men politiet vet ikke hvor lenge.

Hole sier til NTB at politiet vet hvem foreldrene til fostrene er. Moren døde for en tid siden. Politiet var i kontakt med far om den forrige saken, og vil nå snakke med ham om det siste funnet.

– Funnet fra 2019 ble henlagt som intet straffbart forhold, men vi ser også på saken fra i fjor i etterforskningen nå, sier Hole.

Det premature barnet som ble funnet i 2019, var 30 uker gammelt. Politiet har derfor utelukket at det er snakk om tvillinger. Fordi det har gått så lang tid, er det vanskelig å si om de premature barna ble født levende eller døde.

Det siste liket ble funnet rundt en kilometer unna det som ble funnet i fjor.

– Ingen av dem var godt gjemt, men de lå likevel delvis skjult og på en slik måte at de ikke vakte oppsikt. Derfor er det ikke unaturlig at det har gått tid før de har blitt funnet, sier Hole.

Oppdatering: Aftenposten har valgt å omtale liket som et prematurert barn, og ikke et foster, som det sto i den første versjonen av saken. Barnelege Monica Thallinger påpeker at en nyfødt i uke 34 i utgangspunktet vil kunne puste selv.

Les også

  1. Dødt prematurt foster funnet i uthus i Troms

Les mer om

  1. Politiet
  2. Troms