Småsyk Northug går stafetten

Skistjernens stol sto tom på dagens pressekonferanse.

Les også:

Bare tre av de fire som skal gå stafetten for Norge møtte opp da stafettlaget ble presentert klokken 09.00 i morges.

Petter Northug har de siste dagene slitt med luftveiene, og det har vært usikkerhet rundt hvorvidt han kom til å gå stafetten.

Til legesjekk

Presseoppbudet på skiforbundets morgenpressekonferanse var større enn på flere dager. Meldingen om Northugs sykdomstendenser fikk hele skipressen til å stå tidlig opp.

Men 23-åringen selv valgte å stå over. Tidligere på morgenen hadde han vært gjennom en legesjekk.

— Det har vært en viss spenning til Petter Northugs helsetilstand. Den er god, og Petter Northug skal gå stafett, fortalte pressesjef for de norske herreløperne Otto Ulseth.

Onsdag kveld droppet Northug også å snakke med pressen etter medaljeseremonien på Universitetsplassen.

— Han har fått en irritasjonsreaksjon i luftveiene, sa pressetalsmann Otto Ulseth til Aftenposten.no før pressekonferansen.

Det var etter at Petter Northug hadde vært på medaljeseremoni, men etter seremonien stakk han rett hjem til hotellet på Soria Moria. Han tok seg ikke tid til den sedvanlige praten med pressen etter seremonien. Han ble heller ikke med Ola Vigen Hattestad i NRKs VM-studio på løpernes hotell på Soria Moria.

- Vi har som målsetning å kjempe om gullet, men det kommer til å bli en hard kamp. Jeg tror Russland og Sverige er de hardeste konkurrentene våre, sammen med Finland og Tyskland. Det er mange om beinet, sier trener Morten Aa Djupvik.

Gjerdalen fikk jobben

Etter at spenningen rundt Petter Northugs helsetilstand var mer eller mindre avklart ble spenningen rundt hvem som skal gå den tredje etappen utløst.

Tord Asle Gjerdalen fikk jobben og danket ut både Emil Hegle Svendsen og Sjur Røthe.

- Det å ta ut et stafettlag er alltid vanskelig. Alle ønsker å gå, men vi har hatt en kontinuerlig prosess i laget som har vært bra. Gutta har taklet dette på en veldig god måte, fortalte herretrener Morten Aa Djupvik.