Sier nedleggelse av Ap-lag i Hardanger er uryddig

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen mener nedlegging av tre lokale partilag i Hardanger er uryddig.

Raymond Johansen har ikke noe sans for lokallag som legger ned aktiviteten for å få gjennom politikk.

Les også:

– Dette har jeg ikke noen sans for i det hele tatt. Det er ikke noen organisasjonspraksis å nedlegge verv og tro at en skal bli hørt i kraft av det, sier Johansen til Klassekampen.

Høy temperatur

Både i Ulvik Ap og Granvin Ap la lokalpolitikerne ned sine verv i sommer. Først etter regjeringens løfte om ny sjøkabelutredning kom de tilbake i folden. I Kvam Ap ligger aktiviteten fortsatt nede i protest mot at byggestart ikke er utsatt.

Partisekretæren sier at organisasjonsformen står Ap veldig fjernt:

– Heldigvis er det veldig uvanlig. Det som har skjedd i Hardanger i sommer er veldig spesielt, og det har vært en særdeles høy temperatur med mye følelser. Her har man opplagt gjort vurderinger ut fra trøkket lokalt. Men det er ikke en organisasjonspraksis jeg vil tilstrebe, sier Johansen til avisen.

Rop om hjelp

Granvin-ordfører Jan Ivar Rødland forsvarer den midlertidige nedleggingen av verv med at det var eneste mulighet for å hindre at mellom 70 og 80 prosent av Ap-erne skulle melde seg ut.

– Deres reaksjon var en fortvilelse over at vi ikke ble hørt. Dette var et rop om hjelp, sier han.

Også leder i Ulvik Ap, Kjartan Fjelde, kaller aksjonen et rop om hjelp og sier at det er enighet i partiet om at saker må løses på en annen måte enn ved å legge ned verv.