Norge

47-åring døde etter MC-ulykke, spesialenheten er koblet inn

Spesialenheten for politisaker skal undersøke hva som skjedde da en 47 år gammel mann kjørte gjennom et busskur fredag kveld. Mannen døde lørdag morgen av skadene.

47-åringen kjørte denne motorsykkelen da ulykken skjedde og han traff busskuret i bakgrunnen.
  • Siv Helen Kvalvåg
  • Torkel Ansensrud Schibevaag

Ulykken skjedde like ved Shell-stasjonen på Åsen i Stavanger ved 19-tiden fredag, skriver Aftenbladet.

Stavanger universitetssjukehus opplyste i en pressemelding fredag kveld klokken 20.30 at mannen var kritisk skadet. Hans tilstand var ustabil.

Lørdag morgen kom altså meldingen om at mannen er død. De pårørende er varslet.

Stakk av

– Politiet var under utrykning på vei til Storhaug. På vei over Åsen havnet politiet bak en motorsykkel. MC-føreren stakk plutselig av, og det ble stor avstand mellom motorsykkelen og politibilen, sa operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Egil Karlsen, til Aftenbladet fredag kveld.

MC-føreren mistet kontroll over motorsykkelen og krysset hele veibanen.

Sykkelen gikk gjennom et busskur før den ble liggende på en plen rundt 15 meter unna. Busskuret er helt knust.

40-sone

Ulykken skjedde i en 40-sone, men politiet vil foreløpig ikke uttale seg om farten 47-åringen holdt over sletten på Åsen.

– Vi har tilkalt krimteknisk avdeling for å gjennomføre en åstedsundersøkelse. Det har også blitt gjennomført avhør på stedet. Åstedet er sikret på en best mulig måte, sa Karlsen fredag.

Veiene var i en tid etter ulykken sperret i begge retninger, men den ble raskt åpnet igjen.

– Det er opprettet en sak på hendelsen, og siden en politibil var involvert, har vi også varslet Spesialenheten for politisaker, slik rutinen er, sier politiadvokat Ketil Remman, jourhavende ved Sør-Vest politidistrikt.

Da det lørdag morgen ble klart at den 47 år gamle MC-føreren døde av skadene han pådro seg i ulykken, ble spesialenhetene informert om dette umiddelbart.

– Enheten vil iverksette etterforskning for å finne ut hva som har skjedd og hva som var politiets rolle her, sier Remman.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Stavanger