Foreldre fikk beskjed om at sønnen var død - men det var ikke riktig

Et foreldrepar fra Froland i Aust-Agder fikk lørdag beskjed om at sønnen deres var død. Det viste seg å være feil.

Lørdag morgen fikk de beskjed av en prest om at den ene sønnen deres hadde mistet livet i en bilulykke. Det hadde han ikke, skriver Agderposten.

Nøyaktig hvordan dette kunne skje, var søndag fortsatt ikke kjent, men det er på det rene at politiet sendte ut presten med dødsbudskapet til feil familie etter ulykken på fylkesvei 152 i Froland kommune lørdag morgen.

De var sikre på at det var bilens eier, ekteparets sønn, som var omkommet. Men det var det ikke. I stedet skal bilen hans ha blitt stjålet.

Han lå hjemme hos seg selv og sov, og han forsto ikke noe da han ringte foreldrene lørdag formiddag. Da hadde de trodd at han var død i en time.

Sogneprest Tom Martin Berntsen i Grimstad, som varslet familien, er svært kritisk til måten politiet håndterte saken på.

Operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt sier at politiet beklager på det sterkeste det som har skjedd. Han var søndag fortsatt preget av hendelsen og samtalen med familien dagen før.

– Jeg snakket med dem og har beklaget det. Det er snakk om en kommunikasjonssvikt hos oss. Vi skal nå selvsagt gå gjennom dette og ta lærdom av det. Det er helt klart beklagelig at det er varslet feil slik som dette, sier han.