Norge

Tiltalte i Kristin-saken: Ble skremt av seg selv

Den 39 år gamle tiltalte i lagmannsretten fortalte at han holdt på å «tippe over» i tiden før drapet skal ha skjedd i 1999. Men han avviser DNA-funnene som knytter ham til saken.

  • Håkon Letvik
    Håkon Letvik

Etter at nye DNA-analyser viste at hudrester under neglene på den drepte Kristin Juel Johannessen stammet fra mannen som nå er tiltalt, ble han 9. juli i fjor innkalt til avhør.

– Jeg var fullstendig satt ut da jeg fikk høre om de nye bevisene. Jeg husker ikke helt hva jeg svarte, sa 39-åringen i lagmannsretten onsdag formiddag.

  • Vil du vite mer om bakgrunnen? Her er syv punkter som hjelper deg å forstå Kristin-saken.

– Kan du ha sagt at dette kan ha kommet fra spytt, eller at du slo lens da du kjørte denne veien ?

– Ja, det kan jeg ha sagt. Men da visste jeg ikke noe om hvordan neglene ble oppbevart og behandlet. Det kan ha smittet over på andre måter, svarte den tiltalte.

Statsadvokat Per Halsbog ville også vite hvilken sinnstilstand den tiltalte var sommeren 1999.

– Jeg var deprimert etter bruddet med kjæresten. Og jeg gikk til psykolog, forklarte den tiltalte.

Holdt på å «tippe over»

Han kontaktet lege etter at han hadde skadet seg selv, og etter at han hadde forsøkt å ha sex med eks-kjæresten mens hun sov.

Han bekreftet i retten at han ble skremt over seg selv over det han hadde forsøkt å gjøre med den sovende kjæresten.

Og til legen hadde han sagt at han holdt på å «tippe over».

Tidligere onsdag ble 39-åringen spurt ut av aktor om sine bevegelser i dagene og timene før drapet skal ha skjedd. Det endte blant annet med at den tiltalte justerte sin forklaring om en båttur i dagene i forkant.

Det kom også frem at den tiltalte hadde en fantomtegning politiet hadde delt ut, av den angivelige gjerningsmannen, da han ble pågrepet

Les mer om

  1. Drap
  2. DNA
  3. Krim