Norge

Norsk islamists bankkontoer fortsatt frosset

Oslo tingrett har gitt tillatelse til å forlenge de økonomiske restriksjonene mot en norsk-chilener som har en lederrolle i opprørsgruppen IS.

  • Ntb

Forlengelsen av «båndlegging av formuesgoder», som inkluderer nåværende og fremtidige bankkonti i nasjonale og internasjonale finansinstitusjoner, varer til 2. oktober, heter det i meldingen fra Økokrim.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) frøs alle bankkontoer som tilhører det norske IS-medlemmet Bastian Alexis Vasquez (25) fra Skien i november 2014. Fortsatt båndlegging sikrer midler til beslag samtidig som det gir PST mulighet til å bli varslet om Vasquez sine bevegelser, opplyser Økokrim.

Den 25 år gamle Skien-mannen er født i Norge med chilensk bakgrunn. Han har konvertert til islam og har tidligere vært aktiv i den ytterliggående norske gruppen Profetens Ummah.

Vasquez har trolig vært i Syria siden høsten 2012, og PST startet etterforskning da han publiserte en video fra grenseområdene mellom Irak og Syria i 2014. Han er etterlyst av Interpol for terrorvirksomhet. (©NTB)