Ap-ordfører: – Norsk lov er til for å brytes

Ap-ordfører Oddvar Myklebust i Sandøy sa til lokalavisen at «Norsk lov er til for å brytes». Ap-ledelsen har ikke bedt ham beklage uttalelsen.

  • NTB

Ordføreren i Sandøy kommune i Møre og Romsdal ville holde rådmannens sluttavtale hemmelig, men ble konfrontert med at det var brudd på norsk lov. – Det driter jeg i, svarte ordfører Oddvar Myklebust til lokalavis.

Rådmann Ann-Heidi Paulsen Orvik i Sandøy fikk med seg etterlønn i 18 måneder da hun gikk på dagen. Avtalen gir henne nærmere 1,3 millioner kroner i kun lønn, uten pensjonsinntekter, feriepenger og annet medregnet.

Avtalen forsøkte kommunen å holde hemmelig, skriver Sunnmørsposten.

Flere aviser, deriblant Sunnmørsposten og lokalavisen Nordre, fikk likevel innsyn i sluttavtalen. Nordre spurte Myklebust om han var klar over at det var brudd på norsk lov å holde avtalen hemmelig.

– Det driter jeg i. Vi skal ta vare på arbeidsgiverne. Hva avisen mener er meg klinkende likegyldig, sa ordføreren til lokalavisen.

Hva med Norges lover, var oppfølgingsspørsmålet.

Ikke feilsitert

– De er til for å brytes når de kan brytes. Sånn er det bare. Når det er til et godt formål, bryter de dem alle sammen, både statsminister, Stortinget og regjeringen.

Myklebust står inne for det han svarte og sier han ikke ble feilsitert, men påpeker samtidig at han ikke bevisst brøt loven.

– Nei, det var ikke bevisst. Vi gjorde det fordi vi ville orientere kommunestyret om forhandlingsresultatet før det kom i mediene, sier han til Sunnmørsposten.

- Norsk lov gjelder for alle

– Selvfølgelig skal norsk lov følges, og ikke brytes. Den gjelder for alle, og det er spesielt viktig at spesielt for valgte politikere, sier partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet. Hun hadde lørdag «en god prat» med ordfører Myklebust.

– Han sa da at uttalelsene kom ut av kontroll ...

– Hva mente han med det?

– Det ble ikke utdypet, men han forklarte at tanken var å informere om avtalen internt i kommunestyret før han gikk ut og informerte offentligheten. Men selvfølgelig må han, som alle andre her i landet, forholde seg til norsk lov.

– Beklaget han uttalelsene?

– Det ba jeg ham ikke om.

Kommer Arbeiderpartiet til å følge opp ordførerens uttalelser på noen måte, vil han få noen form for irettesettelse?

– Vi har hatt en god prat i dag. Han har forklart at dette var uttalelser som kom ut av kontroll, og med det er vi ferdige med saken, sier Stenseng til Aftenposten.