Norge

Buss med 40 ungdommer veltet i uvær

En buss med 40 ungdom veltet på Myrslett i Troms, og i deler av Lofoten ble alle skolebusser innstilt på grunn av kraftig vind.

  • NTB

Ingen personer ble skadd da bussen veltet på E6 ved Myrslett. Ungdommene gikk over i en ny buss, skriver avisa Framtid i Nord.

Det var svært glatt på stedet og ifølge avisa ekstremt kraftig vind.

I Lofoten ble alt av skole- og personruter i Moskenes og Flakstad er innstilt. Det samme gjelder skolerutene i Vestvågøy og Vågan, skriver NRK.

Den kraftige vinden fører også til at flere ferge- og båtruter i Nordland er innstilt. Dette gjelder fergestrekningene Bodø-Værøy, Svolvær-Skrova og Nordnesøy-Storseløy (Rødøybassenget) og hurtigbåt 23-755 mellom Bodø-Svolvær.

Enkelte steder er det meldt om full storm, og vindkastene kan komme opp i 30 sekundmeter.

– I kveld dreier vinden til sørvestlig, noe som gjør at flere vil merke uværet, sier vakthavende meteorolog Ine Therese Pedersen.

– Det er også vanskelige kjøreforhold, som følge av sterke vindkast og snøfokk på fjellet, sier meteorologen.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Nordland. Fredag ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind, snøfokk og nær kysten temperaturer nær null grader. Fredag ettermiddag ventes lokalt sterke vindkast på ca. 30 meter per sekund, skriver de på sine nettsider.

Les også

  1. 2016 ble det varmeste året som noen gang er registrert på Svalbard. Men med varmen kommer ekstremværet.

  2. To tonn tungt skilt blåste ned da ekstremværet traff Oslo og Østlandet i natt

  3. Magisk i Oslo, men storm og uvær på Nord-Vestlandet

Les mer om

  1. Vær
  2. Troms