Norge

Skogbrann i Bamble under kontroll

Sivilforsvaret og skogbranntroppen ble kalt inn etter at brannen kom ut av kontroll i Bamble i Telemark mandag kveld. Tirsdag morgen melder brannvesenet at de har kontroll.

Den kraftige vinden fra nordvest gjør det vanskeligere å få brannen i Bamble under kontroll.
  • Marita E. Valvik
    Marita E. Valvik

Politiet opplyser på Twitter at det er mellom 5 og 10 mål som er berørt og at brannen sprer seg fort i det kuperte og utilgjengelige terrenget i Bamble i Telemark.

Mandag kveld opplyser politiet at brannen hadde roet seg og tirsdag morgen melder brannvesenet at de har kontroll over brannen.

Brannmannskapet har jobbet i hele natt på stedet, og det er fortsatt mellom 30 og 40 personer som jobber med å få slukket brannen i det vanskelig tilgjengelige og knusktørre terrenget.

Det har ikke vært fare for bebyggelsen.

Meldingen om brannen kom 13:45 mandag, og brannhelikopteret ble rekvirert før klokken fire. Brannen er på Herre, i skogområdet ved Kongens dam ved Hellestveit.

Den ordinære beredskapsperioden starter ikke før om fem dager, men likevel var brannhelikopteret stasjonert på Sandefjord lufthavn Torp i dag. Dermed kunne helikopteret, som løfter 3000 liter vann,være på plass etter noen minutter.

Likevel klarte de ikke å hindre at brannen de siste timene har spredt seg kraftig.

– Det er tørt, mye lier og kratt, skriver politiet på Twitter.

Foreløpig er det 50 personer ute i terrenget for å bidra med slokningen. Også sivilforsvaret og skogbranntroppen er kalt inn.

Den kraftige vinden fra Nordvest gjør det også vanskeligere å få brannen under kontroll.

Vardens journalist på stedet forteller at det også er tatt i bruk drone på stedet. Mannskaper beveger seg i nærområdet i båt for å få oversikt over situasjonen.

Brannen sprer seg i retning Svarttjenn til Gunnars. Brannvesenet jobber med å lage avgrensningslinjer for at brannen ikke skal spre seg, sier operasjonslederen til avisen.

Les mer om

  1. Bamble
  2. Politiet