Her tror politiet at kidnapperne flyktet

<div id="ApMapsV2"> <a href="http://www.adobe.com/go/getflashplayer">Last ned Flash her</a></div><script type="text/javascript"> var flashvars = {}; flashvars.mapKey = "ABQIAAAANX7cx-OUitcZ9PTw_gYP2RRlGDoGLoxpR9Gaz420Y3dseg8q7hQi1WoW8s4yT2_kQz_o42EadzVROw"; flashvars.xmlUrl = "http://tjenestercache.aftenposten.no:80/apmaps/mapxml/showMapXml.html?id=12"; flashvars.skinUrl = "http://tjenestercache.aftenposten.no:80/apmaps/flash/"; var params = {}; params.scale = "noscale"; params.salign = "tl"; params.wmode = "transparent"; var attributes = {}; attributes.name = "apmapfl"; attributes.styleclass = "apmapcl"; swfobject.embedSWF("http://tjenestercache.aftenposten.no:80/apmaps/flash/ApMapUser.swf", "ApMapsV2", "798", "530", "9.0.0", false, flashvars, params, attributes);</script><br></br><div align="right" style="margin:5px 0 5px 0"> <span style="font-weight:normal;font-size:13px;font-style:italic">Den røde streken er det politiet antar er fluktruten.</span></div>Dette er fluktruten politiet mener at kidnapperne brukte da Faiza Ashraf forsvant. I dag gjennomsøker politiet hytter i området rundt Dikemark og Heggedal i letingen etter 26-åringen.

Politiet er nå ute på nye søk etter den savnede kvinnen.

Les også

Dette vet vi om hendelsforløpet i forsvinningen

Søkene foregår nå i hytter i området Dikemark – Heggedal i Asker kommune, bekrefter informasjonssjef Torill Frogner ved Asker og Bærum politidistrikt overfor Aftenposten.no. — Den taktiske etterforskningen har gitt politiet opplysninger om at kvinnen kan være bortført til en hytte. Med dette som utgangspunkt søkes det i området Dikemark/Heggedal, heter det i en fersk pressemelding fra politiet i Asker og Bærum.

Utvider

- Vi har utvidet søkeområdet vårt i forhold til der vi har søkt tidligere, sier søksleder Torgeir Lindstad til Aftenposten.no.

Han sier at onsdagens søk ikke brakte frem noe nytt.

- Vi har søkt langs bilveier, der det er lett å komme til. Vi har også sett etter setder der det vil være mulig å dumpe gjenstander, sier Lindstad.

I dag har politiet hatt assistanse fra helikopter. Torsdag starter nye og utvidede søk, blant annet med snøskuter.

Flere søk

Politiet har flere ganger gjennomført søk i Dikemark-området i forbindelse med den 26 år gamle kvinnens forsvinning.

Les videre under bildet.

Politiet søker nå på nytt etter den forsvunne kvinnen. Dette bildet er fra et av de tidligere søkene. FOTO: KNUT A. NYGAARD

Etter det Aftenposten.no får opplyst fra politiet skal de tidligere søkene – blant annet med helikopter og hund – ikke ha gitt flere spor etter den savnede kvinnen.

I dag er det to uker siden Faiza Ashraf (26) skal ha blitt bortført fra et busstopp i Bærum.

Mørk bil

25-åringen som er siktet for selve bortføringen av den 26 år gamle kvinnen, skal også være eier av en mørk bil, som passer bra med vitneobservasjonene fra busstoppet der hun ble bortført.

Kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo har ikke villet bekrefte at det finnes en slik bil, og vil ikke snakke om de tekniske funnene i saken.

— Jeg har heller ikke fått opplysninger om tekniske funn, men så er jo jeg den siste som får vite noe, sier mannens forsvarer – Peder Morset - til Aftenposten.no.

Mangler spor

Politiet har fortsatt få spor å gå etter, og er ikke i nærheten av å oppklare saken, etter det politiet i Asker og Bærum selv opplyser.

De to mennene som er arrestert benekter begge å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Benekter alt

Politiet mener at en 28 år gammel norsk-pakistansk mann er ansvarlig for forsvinningen.

Han skal i flere år ha plaget kvinnen, og skal ha vært svært forelsket i henne.

Dette har han erkjent i avhør, ifølge forsvarer Petter Sørensen.

Politiet mener også at han har gitt en 25 år gammel nordmann i oppdrag å bortføre Faiza.

Fant hår

Begge mennene sitter varetektsfengslet, og begge nekter enhver kjennskap til forsvinningen, ifølge politiet.

Et av de få sporene etter Faiza Ashraf er hårstrå som politiet fant på busstoppet Fossveien i Bærum. Analyser viser at håret tilhører Faiza Ashraf.

Et vitne så et basketak mellom en kvinne og en mann på det aktuelle busstoppet på den aktuelle tiden, og en bil sto på stedet med åpent bagasjerom – ifølge vitnet.

Ringte politiet

Faiza Ashraf ringte selv til politiet – angivelig fra bagasjerommet på en bil – og fortalte at hun var i ferd med å bli bortført tidlig om morgenen onsdag fot to uker siden.

Til sammen skal hun ha snakket i rundt 45 minutter med politiet, og telefonsignalene ble sist registrert på en basestasjon i Dikemark-området i Asker kommune.

Politet har gjennomført flere søk i området, og etter det Aftenposten.no forstår skal dette ikke ha ført til resultater.

Helikopter

Blant annet har politihelikopteret deltatt i søk, som ifølge kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo ved Asker og Bærum politidistrikt ble satt i gang uten noen konkrete spor eller tips.

Bjørlo og politiet er ellers svært forsiktige med å gi ut opplysninger i saken.